Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ulični umetnik fascinira ljude svojim neverovatnim 3D muralima na zgradama

AUTOR: CityMagazine 09 Aug, 2019
Ulični umetnik fascinira ljude svojim neverovatnim 3D muralima na zgradama

Italijanski ulični umetnik Peeta transformiše dosadne fasade zgrada tako što na njima crta velike murale apstraktnih oblika koji stvaraju iluziju trodimenzionalnosti. Kada se čovek nađe u prisustvu ovih građevina, na prvi pogled se čini kao da se one menjaju u nešto drugo. Ovakav efekat prvobitno izaziva strah kod mnogih slučajnih prolaznika, ali oni ubrzo bivaju fascinirani umetnikovom tehnikom dok posmatraju sve detalje koje su od ovih fasada napravile pravo remek-delo.

Peeta je karijeru počeo kao crtač grafita, gde je, kao i mnoge svoje kolege, koristio sprejeve za nanošenje boje. Danas se ne libi da upotrebljava akrilne boje koje nanosi četkama i valjcima za krečenje. On se, takođe, u međuvremenu specijalizovao za slikanje na velikim površinama pa sada redovno dobija ponude da svojim muralima oplemeni fasade zgrada širom Evrope. Ponekad boji površine do čak 300 kvadratnih metara, a za takav posao mu je potrebno bar dve nedelje da ga završi.

U našoj galeriji možete videti neke primere njegovih umetničkih dela, a za više fotografija u istom stilu posetite njegov zvanični veb-sajt i profil na Instagramu.