Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vikend ulične umetnosti na Vračaru

AUTOR: CityMagazine 01 Oct, 2019
Vikend ulične umetnosti na Vračaru

U okviru nedelje kulture na Vračaru koja će se realizovati u oktobru, prvi put će se održati i vikend ulične umetnosti u galeriji Božidarac od 4 – 6. oktobra. Grad Beograd, a posebno opština Vračar imaju razvijenu uličnu umetnost koja sve više privlači pažnju posetilaca i zanimljiva je destinacija za ljubitelje savremene umetnosti.

Program vikenda ulične umetnosti na Vračaru:

– Poznati beogradski umetnik JUNK će oslikati zid na zgradi centra Božidarac (4 – 6.10)

– Istoričar umetnosti Srđan Tunić iz organizacije Street Art Walks Belgrade će održati dva predavanja na otvorenom o uličnoj umetnosti na Vračaru, u subotu (15h – 18h) i nedelju (10h-13h)

Vikend ulične umetnosti

– U galeriji Božidarac će biti izložene fotografije ulica i fasada Vračara odabrane na Instagram foto konkursu, od 1. oktobra do 14. oktobra

– Fotograf Aleksandar Đorđević, autor knjige Street Art Belgrade će održati radionicu za fotografisanje ulične umetnosti u nedelju (6.10) u 17h do 18.30

Vikend ulične umetnosti organizuje udruženje građana Кruna u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947 i Opštinom Vračar. Projekat se sufinansira iz budžeta Gradske opštine Vračar.
Fotografije: Aleksandar Đalek Đorđević www.beogradskigrafiti.com

Vikend ulične umetnosti

Radoslava Grujića 3
04.Oct 2019
Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947
Besplatno