Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

10 činjenica o Emi Votson koje možda niste znali

AUTOR: CityMagazine 30 Jan, 2019
10 činjenica o Emi Votson koje možda niste znali

Osim zbog glumačkog talenta, Ema Votson je voljena širom sveta zbog svoje posvećenosti ljudskim pravima i hrabrosti da se bori za ideje u koje veruje. Sigurni smo da ste već upoznati sa dosta činjenica iz života ove mlade glumice, ali smo odlučili da vam ipak otkrijemo neke informacije iz njene biografije sa kojima se možda niste susreli do sada.

1. Ema Votson danas važi za britansku ikonu, ali malo ko zna da je ona rođena u Parizu, i ne samo to, svojih prvih pet godina života je provela u mestu u okolini francuske prestonice.

2. Uloga u filmu Hari Poter i Kamen mudrosti iz 2001. je prvo Emino profesionalno glumačko iskustvo. Ona je morala da prođe čak osam audicija kako bi dobila ovu ulogu.

Ema Votson u filmu „Hari Poter i Kamen mudrosti“

Ema Votson u filmu „Hari Poter i Kamen mudrosti“

3. Kada je imala 15 godina, Ema se našla na naslovnoj strani magazina Teen Vogue, čime je postala najmlađa osoba koja je imala tu čast do tada.

4. Iako je postala slavna, Ema nije zapostavila svoje obrazovanje pa je 2009. upisala englesku književnost na Braun univerzitetu u SAD. Pet godina kasnije je diplomirala, a u međuvremenu je postala i sertifikovani instruktor joge i meditacije. 

5. Ema redovno dopunjava svoje dnevnike. Ona je izjavila da ih poseduje više od trideset i da su oni puni informacija o jogi, ljudima koje je upoznala, njenom profesionalnom iskustvu, ali i njenih najintimnijih misli.

6. Iako se proslavila kao riđokosa Hermiona Grejndžer, Ema je u stvarnosti imala plavu kosu koja je, doduše, vremenom postala malo tamnija.

Ema Votson

Ema Votson

7. Emin omiljeni film je Notting Hill, a najviše uživa da gleda seriju Prijatelji.

8. Kada su u pitanju alkoholna pića, Ema ne može da odoli džinu i toniku.

9. Ema je jednom izjavila da kada bi jedan slobodan dan mogla da ne bude poznata, otišla bi na rok koncert i učestvovala u šutki.

10. Ema je priznala da je svojevremeno bila zaljubljena u Toma Feltona, filmskog kolegu iz serijala o Hariju Poteru, koji je nekoliko godina stariji od nje.