Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
48. Fest: Skupljači emocija

48. FEST održaće se od 28. februara do 8. marta 2020, i to u znaku legendarnog Bekima Fehmiua. Vizuelni identitet festivala formiran je oko njegovog lika, a zvanični slogan „Skupljači emocija” inspirisan je kultnim filmom Skupljači perja.

FEST će prirediti retrospektivu Fehmiuovih filmova, i na ovaj način obeležiti deset godina od smrti velikog umetnika. Kao i svake godine, na FEST-u nas očekuju premijerni naslovi, najbolja ostvarenja sa svetskih festivala, kao i holivudski biseri i predvodnici trke za Oskara.

Filmovi će se prikazivati u osam programskih celina, u šest bioskopskih dvorana – Sava Centar, Kombank dvorana, Dom omladine Beograda, DKC, Jugoslovenska kinoteka, Cineplexx Ušće Shopping Center, i Fontana. FEST će tokom deset dana ugostiti brojne filmske autore i nagraditi najbolje među njima, a posebnu počast, Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, poneće čuveni Džon Malkovič. Holivudski glumac takođe će upriličiti i recital uz muzičku pratnju prilikom posete Beogradu.

48. Fest

28.Feb 2020
08.Mar 2020
Sava Centar, Kombank dvorana, Dom omladine Beograda, DKC, Jugoslovenska kinoteka, Cineplexx Ušće Shopping Center, Fontana