Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 blokbastera koji bi bili bolji da je u njima neko drugi igrao glavnu ulogu

AUTOR: CityMagazine 22 May, 2020
5 blokbastera koji bi bili bolji da je u njima neko drugi igrao glavnu ulogu

Svet je pun dobrih glumaca i glumica, ali i najboljim od njih se ponekad desi da se obrukaju, ili, u najmanju ruku, ne budu previše ubedljivi u nekoj ulozi. To na kraju krajeva nije uvek samo do njih, već i onih koji su ih angažovali, jer su ih izabrali za uloge koje im uopšte ne leže.

Kada se napravi takva greška sa sporednim likovima, uglavnom je i dalje moguće uživati u filmu, pod uslovom da je sve ostalo u njemu dobro. Kada se, međutim, izabere pogrešan glumac ili glumica za jednu od glavnih uloga, onda takva loša odluka može da upropasti ceo film.

U nastavku ćemo vam otkriti kojih 5 blokbastera bi bili bolji da je u njima neko drugi igrao glavnu ulogu.

Kevin Kostner u filmu Robin Hud – Princ lopova (1991)

Ova filmska verzija priče o Robinu Hudu je iz nekog razloga bila puna američkih, a ne engleskih glumaca. Neki od njih su ipak bar pokušali da pričaju sa engleskim naglaskom, ali ne i najveća zvezda filma, Kevin Kostner. Da nije bilo fenomenalnog Alana Rikmana u ulozi Šerifa od Notingema i popularne Brajan Adamsove pesme, malo ko bi se danas sećao ovog filma.

Dženifer Lorens u filmu X-Men: Dani buduće prošlosti (2014)

Kada je glumila Mistik u filmu X-Men: Prva generacija (2011), Dženifer Lorens još uvek nije bila velika zvezda kakva će postati nakon uloga u prva dva filma iz serijala Igre gladi i u filmu U dobru i u zlu (2013), koja joj je donela Oskara. Kada je došlo na red snimanje nastavka X-Men sage, producenti filma su odlučili da je unaprede u jednog od glavnih likova. To je bila pogrešna procena jer je svakome ko je gledao film X-Men: Dani buduće prošlosti bilo jasno da Dženifer baš nije stalo do ove uloge, pa su scene sa Mistik bile daleko najdosadnije u inače vrlo dobrom filmu.

Orlando Blum u filmu Pirati sa Kariba: Prokletstvo Crnog bisera (2003)

Džoni Dep je bio toliko dobar kao Džek Sperou u prvom filmu avanturističkog serijala Pirati sa Kariba, da se malo ko seća da je zapravo glavni junak ovog ostvarenja bio Vil Tarner, koga je tumačio Orlando Blum. Njegov nedostatak harizme je bio primetan svaki put kada je delio scenu sa Džonijem Depom i nije slučajno da smo ga sve manje gledali u narednim nastavcima Pirata sa Kariba.

Kijanu Rivs u filmu Drakula (1992)

Kijanu Rivsu su tokom cele karijere govorili da ne ume da glumi. To je verovatno prestroga ocena njegovih glumačkih sposobnosti, ali nije teško to pretpostaviti u slučaju da ste ga samo gledali u filmu Drakula Frensisa Forda Kopole. Kijanu je toliko neubedljiv kao Džonatan Hark da izgleda kao glumac iz amaterskog pozorišta koji je zalutao u visokobudžetni holivudski film. Njegov engleski naglasak je očajan, a jedino što ga vadi je činjenica da se ni njegova partnerka u filmu, Vinona Rajder, takođe nije baš proslavila.

Hejden Kristensen u filmu Ratovi zvezda — epizoda III: Osveta sita (2005)

Hejden Kristensen se nije baš pokazao u ulozi Anakina Skajvokera u filmu Ratovi zvezda – epizoda II: Napad klonova (2002), ali su mnogi bili spremni da mu oproste s obzirom na činjenicu da je morao da izgovara Džordž Lukasove užasne dijaloge. Na njemu je bilo da pokaže svoj talenat u narednom filmu u kome je imao zadatak da uverljivo predstavi Anakinov prelazak na tamnu stranu i njegovu transformaciju u Darta Vajdera. To se, nažalost, nije dogodilo i Hejden je ostao najslabija karika trilogije prikvela Ratova zvezda.

Izvor: What Culture