Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 glumica koje su pristale da se pojave u filmovima u ne baš najlepšem izdanju

AUTOR: CityMagazine 13 Jan, 2020
5 glumica koje su pristale da se pojave u filmovima u ne baš najlepšem izdanju

Ponekad režiseri zahtevaju totalnu transformaciju svojih glumaca kako bi oni bili što uverljiviji u svojoj ulozi. To znači da nije dovoljno da oni samo nauče svoj tekst i način na koji će ga izgovarati, već je potrebno i da se fizički pretvore u lika koga tumače.

Sledeće glumice su bile spremne na tu žrtvu. One su, naime, zarad uloge pristale da na filmu izgledaju znatno lošije nego u prirodi. Na kraju se mnogim od njih to isplatilo jer su bile nominovane ili su dobile mnoge prestižne nagrade. Saznajte u nastavku koje su to glumice bile dovoljno hrabre da se pojave u filmovima u ne baš najlepšem izdanju.

Natali Portman

Prelepa američka glumica Natali Portman je obrijala glavu za potrebe filma V kao vendeta (2005), dok je u Gojinim utvarama (2006) (slika levo) pristala da je učine značajno ružnijom kako bi bila što uverljivija kao žrtva inkvizicije.

Kameron Dijaz

Zaista je teško zamisliti Kameron Dijaz kao neatraktivnu osobu, ali se ona svojski potrudila da tako izgleda u filmu Biti Džon Malkovič (1999) (slika levo). Bez šminke i sa kovrdžavom kosom, ona je bila praktično neprepoznatljiva.

Šarliz Teron

Dugonoga holivudska glumica je u filmu Monstrum (2004) tumačila serijskog ubicu (slika levo). Budući da se radilo o stvarnoj osobi, Šarliz Teron je morala da se ugoji desetak kilograma i dozvoli šminkerima da značajno promene njen lični opis. Trud se na kraju ipak isplatio jer je Šarliz za ovu ulogu dobila Oskara.

Lina Hidi

Lina Hedi se kao Sersej u seriji Igra prestola ponašala kao monstrum, ali je fizički izgledala besprekorno. To, međutim, nije slučaj u filmu Sudija Dred (2012), gde je kao vođa bande (slika levo) morala da ima velike ožiljke na licu.

En Hatavej

U filmu Jadnici (2012), En Hatavej je tumačila Fantinu, prostitutku koja umire od tuberkuloze. Za potrebe ove uloge, ona je skratila kosu i smršala 11 kila. Transformacija je dala rezultat, pa je En dobila mnoge prestižne nagrade, uključujući i Oskara i Zlatnog globusa.

Izvor: Bright Side