Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 najboljih uloga Metjua Mekonahija

AUTOR: CityMagazine 05 Apr, 2019
5 najboljih uloga Metjua Mekonahija

Trenutno je u svetskim bioskopima na repertoaru njegov novi film The Beach Bum (Bitanga s plaže) koji nije baš pobrao lovorike, ali su kritičari i gledaoci saglasni da je Metju Mekonahi opet briljirao. Mi ćemo biti u prilici da ga gledamo od 18. aprila. Dok čekate početak njegovog emitovanja, prisetite se nekih od najboljih filmskih uloga glavnog glumca ovog ostvarenja, Metjua Mekonahija.

5. Dazed and Confused (1993)

Dazed and Confused je kultni film Ričarda Linklejtera koji prikazuje aktivnosti srednjoškolaca poslednjeg dana školske godine 1976. u predgrađu Ostina (Teksas). Mekonahi tumači Dejvida Vudersona, mladića koji je odavno završio obrazovanje, ali se i dalje druži sa tinejdžerima. Njegova uloga nije velika, ali svaka scena u kojoj se pojavljuje je upečatljiva.

4. Magic Mike (2012)

Metju Mekonahi u filmu „Magic Mike“

Metju Mekonahi u filmu „Magic Mike“

U filmu Magic Mike, Mekonahi je Dalas, bivši striper koji sada ima svoj klub sa muškim igračima. Mada je on prilično beskrupolozan prema svima u ovom filmu, zbog Mekonahijevog šarma nam je ipak teško da ga mrzimo.

3. Mud (2012)

Uloga Mada u istoimenom filmu iz 2012. je manje poznata od ostalih sa ove liste, ali svakako zaslužuje svoje mesto na njoj. Mekonahi je u ovom filmu dobio zadatak da predstavi čoveka u bekstvu od zakona koji na malom ostvru na reci Misisipi slučajno upoznaje dva lokalna dečaka. On ne želi da ih uvlači u svoje probleme, ali s druge strane, potrebna mu je njihova pomoć pa sklapa dogovor s njima.

2. Interstellar (2014)

Metju Mekonahi u filmu „Interstellar“

Metju Mekonahi u filmu „Interstellar“

Nismo očekivali da će Mekonahi tumačiti lika koji ima zadatak da spasi čovečanstvo, ali upravo to se dogodilo u naučnofantastičnom filmu Interstellar gde je zajedno sa još nekoliko kolega astronauta u potrazi za novom planetom za ljudsku rasu jer je uzgoj hrane na Zemlji postao praktično nemoguć.

1. Dallas Buyers Club (2013)

Uloga Rona Vudrofa, rodeo kauboja koji otkriva da ima sidu i ima svega trideset dana da živi, je Mekonahiju donela prvog Oskara za glavnu mušku ulogu na ceremoniji 2013. Film se bavi problemima obolelih od side u SAD sredinom ’80-ih, u vreme kada ova bolest još uvek nije bila dovoljno istražena, a zaražene osobe su redovno doživljavale diskriminaciju.