Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 poznatih glumaca koji su se proslavili tek posle četrdesete

AUTOR: CityMagazine 19 Nov, 2020
5 poznatih glumaca koji su se proslavili tek posle četrdesete

Mnogi ljudi odustaju od svojih snova kada uđu u određene godine jer smatraju da više ne postoji šansa da se oni ispune. To možda važi u nekim slučajevima, ali ne nužno uvek. Sledeći primeri poznatih glumaca koji su se proslavili tek u svojim 40-im pokazuje da uvek treba imati veru u sebe, čak i kada su šanse za uspeh minimalne.

Semjuel L. Džekson

Semjuel L. Džekson je postao filmska zvezda tek sa 46 godina, zahvaljujući ulozi u filmskom hitu Petparačke priče (1994). On je pre toga imao iza sebe već trideset filmova, a glumom se bavio još od početka ’70-ih. Džekson je inače glumac čiji su filmovi najviše zaradili od prodaje bioskopskih ulaznica, čak 27 milijardi dolara.

Stiv Karel

Stiva Karela danas možemo videti u glavnim ulogama u popularnim komedijama i dramama, ali on nije oduvek bio poznat ljubiteljima filmova i serija. Mada su ga mnogi gledali u emisiji Dejli Šou sa Džonom Stjuartom i filmu Spiker (2004), Karel je postao globalno prepoznatljiv tek ulogom Majkla Skota u popularnoj seriji U kancelariji (The Office). Kada je ona počela da se emituje 2005. godine, Karel je imao 43 godine.

Kristof Valc

Pre nego što se proslavio ulogom u filmu Prokletnici (2009), Kristof Valc je decenijama glumio u filmovima, serijama i predstavama u zemljama nemačkog govornog područja. Malo ko je u svetu, međutim, u to vreme bio svestan njegovog talenta. To se potpuno promenilo kada je tada 53-godišnji austrijski glumac dobio poziv od Kventina Tarantina da igra jednu od glavnih uloga u njegovom novom filmu.

Brajan Krenston

Brajana Krenstona smo poslednjih godina gledali u popularnim blokbasterima, kao što je film Godzila (2014), ali i nagrađivanim dramama, kao što je film Trambo (2015). Ipak, ovog glumca ćemo uvek vezivati za uloge u dvema serijama: Malkolm u sredini i Čista hemija. Prva od njih je otkrila Krenstonov talenat širokim narodnim masama, a kada je serija počela da se emituje 2000. godine, on je imao 44 godine.

Alan Rikman

Britanski glumac Alan Rikman, poznat po ulozi Severusa Snejpa u filmskom serijalu o Hariju Poteru, započeo je svoju profesionalnu karijeru kao grafički dizajner. Glumom je počeo da se bavi kada je napunio 26 godina, a na radaru Holivuda se pojavio tek sa 42 godine, kada je igrao negativca Hansa Grubera u akcionom spektaklu Umri muški (1988).

Izvor: Bored Panda