Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

8 najboljih filmova za popravljanje raspoloženja

AUTOR: CityMagazine 18 Aug, 2019

Ne reagujemo svi na isti način na različite filmske žanrove kada smo neraspoloženi. Nekima u takvim trenucima prijaju melodrame, dok se drugi odlučuju za avanturističke filmove. Ipak, može se reći da su za popravljanje raspoloženja kod većine ljudi najbolje svakako komedije.

Naredna lista se sastoji od filmova koji će vas sigurno nasmejati, a neki i vratiti u detinjstvo.

Povratak u budućnost

Majkl Džej Foks igra 17-godišnjeg srednjoškolca koji je slučajno poslat 30 godina u prošlost u automobilu koji putuje kroz vreme, a koji je izumeo njegov blizak prijatelj, naučnik.

Trumanov šou 

U ovom filmu Džim Keri tumači prodavca osiguranja koji otkriva da je ceo njegov život zapravo rijaliti TV emisija.

Bezbednost na poslednjem mestu 

Bezbednost na poslednjem mestu (Safety Last!) je filmska priča o mladiću koji pokušava da zaradi novac u velikom gradu kako bi ga vratio svojoj verenici.

Vuk sa Vol Strita 

Ovaj film je istinita priča o poslovnom usponu i životu na visokoj nozi trgovca hartija od vrednosti Džordana Belforta, ali i njegovom neizbežnom padu i sukobu sa zakonom.

Apartman 

Džek Lemon igra čoveka koji pokušava da napreduje u karijeri tako što dopušta rukovodiocima kompanije u kojoj radi da koriste njegov apartman za tajne sastanke, ali problem nastaje kada se on sam zaljubi u ljubavnicu svog šefa.

Kada je Hari sreo Sali 

Ova romantična komedija sa Meg Rajan i Bilijem Kristalom u glavnim ulogama pokušava da odgovori na pitanje: Da li muškarci i žene mogu ikada biti samo prijatelji?

Sviraj to ponovo Seme 

Nedavno razvedeni filmski kritičar opsednut filmom Kazablanka pokušava da preboli činjenicu da ga je supruga ostavila i želi da ponovo upozna nekog uz pomoć jednog bračnog para i svog idola.

Njeni roditelji

U ovoj popularnoj komediji, Ben Stiler tumači mušku medicinsku sestru Grega Fokera. On planira da zaprosi svoju devojku, ali pre toga mora da upozna njene roditelje i zatraži blagoslov njenog temperamentnog oca, inače bivšeg agenta državne bezbednosti.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

City letnja preporuka #43: Roman „Kratka povest sedam ubistava“ Marlona Džejmsa

Šta: Zaplet romana zasnovan je na atentatu na Boba Marlija. Radnja romana se proteže kroz tri decenije i opisuje turbulentni…

City letnja preporuka #3: Serija „Gentleman Jack“

O čemu je: Dramatizacija života An Lister, preteče boraca za prava LGBTQ+ populacije, osobe željne novih saznanja, koja se 1832.…

City letnja preporuka #33: Master class Marine Abramović

Jedna od najvećih umetnica današnjice, Marina Abramović uputila je poziv mladim umetnicima, ali i zainteresovanim studentima iz Srbije za učešće…

Trejler za poslednju sezonu HBO serije „Hronike Tajms Skvera“ (The Deuce)

Džejmsa Franka i Megi Geilenhal ćemo ove godine poslednji put gledati u seriji „Hronike Tajms Skvera“. Treća i poslednja sezona…