Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Almodovarov Madrid: Lokacije njegovih najboljih filmova

AUTOR: CityMagazine 22 Apr, 2019

Almodovarova karta Madrida je sastavljena od mnogih mesta, a mi vam dajemo predlog za neke od njih koje bi trebalo da posetite ukoliko se nađete u Madridu.

Sećate li se zgrada koje se mogu videti na kraju filma Čime sam ovo zaslužila? Stanovi u kojima su protagonisti živeli i koje su se izgubile u horizontu grada, nalaze se duž M-30, u blizini džamije, u kraju poznatom kao Barrio de la Concepcion.

Završetak Živog mesa je snimljen u Calle de Arenal, odakle možete videti i Muzej slanine koji se nalazi na početku ulice.

Čuvena Tablao-Villa Rosa je utočište flamenka u Madridu i karakterišu je keramičke ploče koje pokrivaju fasade. To je bilo mesto gde je Letal igrao u filmu Visoke potpetice.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Sedište španskog Instituta za istorijsko nasleđe, La Corona de Espinas, gde je snimana scena iz filma Koža u kojoj živim, sa Antoniom Banderasom vredno je posete. Corona de Espinas će vas očarati svojom lepotom.

Scene Hulijete snimljene su u madridskim uskim ulicama okruga Las Salesas. Prošetajte kroz Calle Ferdinando VI da biste se osećali kao u Almodovarovom filmu.

Oni koji poznaju stil Almodovara znaju da se čak i u najnepoverljivijim komedijama treba nositi sa ubistvom ili samoubistvom. Vitalnost njegovih filmova ima veze sa smrtnošću na određeni način. Zapravo, Cementerio de Nuestra Senora de la Almudena nalazi se u najmanje tri filma: Visoke potpetice, Kika i Živo meso su samo jedan primer. Posetite ga da shvatite zašto je reditelj toliko privučen sumornom lepotom ovog mesta.

Foto: Flick

Foto: Flick

Iako je Almodovarovo remek-delo, Sve o mojoj majci, gotovo u celosti snimljeno u Barseloni, usredsređeno je na tragediju postavljenu u simboličnoj zgradi u Madridu, Circulo de Bellas Artes. Enterijer ima elegantne sobe u kojima se održavaju izložbe i predstave, te vam predlažemo da se popnete na terasu, popijete piće i uživate u fantastičnom pogledu na Madrid od 360 stepeni.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Uskoro stiže nova verzija legendarnog horora „Dečija igra“

Horor filmovi imaju svoje ikone kao što su, na primer, Majkl Majers, Fredi Kruger ili Drakula. U tu grupu svakako…

Znate li zašto su dela Stivena Kinga tako strašna?

Tokom skoro pet decenija i 58 romana, Stiven King je u naše snove protkao neverovatne stvari. Nijedan drugi živi autor…

Počinje snimanje filma „Mrak”

Krajem maja u okolini Vranja počinje snimanje psihološkog trilera „Mrak” („Darkling“) scenariste i reditelja Dušana Milića. Film je inspirisan istinitom…

Ovo su najbolji mjuzikli svih vremena

Nijedan drugi žanr ne može slaviti čaroliju filmske umetnosti poput mjuzikla. Od publike se traži da se oslobodi stvarnosti i…