Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Bioskop na terasi Kolarca – zanimljivi filmovi pod vedrim nebom

AUTOR: Jelena Jovanović 07 Aug, 2020
Bioskop na terasi Kolarca – zanimljivi filmovi pod vedrim nebom

Jedna od retkih gradskih oaza u kojoj se može uživati u kulturnim sadržajima ovog leta je Art bioskop Kolarac. Filmovi različitih žanrova prikazuju se na terasi na krovu zgrade, broj posetilaca je ograničen, a cene karata za filmske projekcije su nepromenjene.

U prijatnom ambijentu nevelike terase na krovu Kolarca u trenutnim okolnostima mesta ima za deset posetilaca. Obavezno je nošenje maski, poštuje se i fizička distanca, a na ulazu su obezbeđena sredstva za dezifenkciju. U slučaju kiše, projekcija se seli u salu. A kada se pokrene celuloidna magija, akutni i hronični problemi svakodnevice lakše se podnose.

Art bioskop je za prvu polovinu avgusta odabrao naslove koji su tokom godine već bili na repertoaru (i privukli veliku pažnju publike). Reč je o autentičnim poetikama i zanimljivim autorima, kvalitetnim ostvarenjima sa raznih meridijana. 

Potresna ljudska priča okosnica je i filma Otac Srdana Golubovića (na programu 11. avgusta). Glumac Goran Bogdan je sjajan u ulozi oca kome oduzimaju decu zbog siromaštva, i koji iz sela na jugu Srbije kreće peške put Beograda da bi se izborio za svoja prava. Film je imao svoju premijeru na ovogodišnjem FEST-u, a zatim i uspešan festivalski i bioskopski život.

I film koji je na programu 12. i 13. avgusta već je u toku prošle sezone prikazivan u Art bioskopu. Reč je o francuskom ostvarenju Lepo doba čiji neobični scenario razvija zanimljivu i višeznačnu ideju, i sadrži i gorku notu, i komične primese. Glavni lik, šezdesetogodišnji Viktor, u vreme životne prekretnice dobija mogućnost da isproba novi vid zabave, odnosno da učestvuje u režiranom ekperimentu koji ga vraća u prošlost. Viktor se vraća 40 godina unazad i ponovo proživljava svoje najsrećnije dane, u kojima je upoznao ljubav svog života.

14, 15. i 16. avgusta na repertoaru je libanski film Kapernaum, dirljiva i opominjuća priča o naličju libanskog društva. Film govori o sudbini dečaka Zaima koji beži od roditelja koji ga zanemaruju, stasava na ulici, pronalazi alternativnu porodicu i bori se za opstanak.

Art bioskop na terasi Kolačeve zadužbine realizovaće se do kraja leta. Sve projekcije su u 20.30, a cena karata je 250 dinara. Zbog velikog interesovanja ulaznice za projekcije mogu se rezervisati i telefonom – svakog dana od 19 h možete pozvati broj 060/ 0503992, ili poslati SMS.

Filmovi koji su prvobitno najavljeni za prvu polovinu avgusta biće prikazani u Art bioskopu do kraja leta.

www.kolarac.rs/art-bioskop

Fotografije za naslovni kolaž: Art bioskop Kolarac