Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City letnja preporuka #32: Slavljeničko izdanje Sarajevo Film Festivala

AUTOR: CityMagazine 14 Aug, 2019
City letnja preporuka #32: Slavljeničko izdanje Sarajevo Film Festivala

Atlantic Grupa, koju za SFF veže dugogodišnje prijateljstvo, ove godine će zahvaljujući svojoj platformi „Svi smo mi iz istog filma“ omogućiti svim posetiocima i pratiocima na društvenim mrežama da postanu deo „Najvećeg Srca Sarajeva“. Umetnost povezuje ljude, a upravo je prepoznatljiva nagrada SFF-a Srce Sarajeva simbol otvorenosti, emocije, strasti prema filmu, pa i glavna zvezda vodilja festivala, koji je ovaj deo Evrope zauvek obeležio na svetskoj filmskoj mapi.

Platforma „Svi smo mi iz istog filma“ zahvaljujući modernim tehnologijama, omogućila je proteklih godina brojnim filmofilima da dožive ovu posebnu emociju čak i ako nisu posetili Sarajevo u vreme festivala. Svoj doprinos filmskoj umetnosti dali su stvarajući prvi vertikalni amaterski film, koji je i emitovan u Sarajevu prošle godine, a čija je ideja bila povezati svakodnevne umetničke trenutke i emociju ljudi širom regije u jednu posebnu priču.

Ove godine pod istom porukom #SviSmoMiIzIstogFilma, Atlantic Grupa i Sarajevo Film Festival omogućiće svima koji na svojim društvenim mrežama objave fotografiju sa simbolom srca, da postanu deo mozaika „Najveće Srce Sarajeva“, a koji će svečano biti otkriven u Sarajevu 18. avgusta. Već 25 godina SFF dodeljuje nagradu Srce Sarajeva za najbolja ostvarenja u filmu, a za posebno jubilarno izdanje, najveće srce stvoriće upravo publika kao dar svom omiljenom festivalu.