Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City letnja preporuka #11: Novi film Gorana Markovića „Delirijum tremens“

AUTOR: CityMagazine 26 Aug, 2019
City letnja preporuka #11: Novi film Gorana Markovića „Delirijum tremens“

Novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, snimljen je nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta „Delirium tremens” i stiže u naše bioskope krajem avgusta.

Film je snimljen po želji doajena našeg glumišta Predraga Pece Ejdusa, koji je nažalost dočekao samo početak snimanja. Scenario za predstavu i film je takođe napisao Goran Marković, inspirisan upravo Pecinom sudbinom, a okružen glumcima od svog rođenja, znatiželjan da otkrije šta pokreće one čiji život je gluma bez obzira na posledice koja ta predanost ili čak zavisnost nosi.

Delirijum tremens je priča o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada. Maestralan Tihomir Stanić glumi Dagija, čuvenog glumca, koji živi za glumu i preopterećen velikim brojem predstava i snimanja, spas traži u alkoholu, ali nažalost upada u alkoholno ludilo – delirijum tremens i završava u bolnici. Sobu će deliti sa fenomenalnim Draganom Petrovićem Peletom, Igorom Đorđevićem i Beredom Rešit, koji će publiku kroz niz komičnih situacija nasmejati do suza. Ova tragi-komična priča odvešće nas do psiho-drame, uz pomoć koje će naši likovi pokušati da dopru do skrivenih pokretača svojih sudbina.

Tihomir Stanić je već dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u ovom filmu na ovogodišnjem FEST-u, kao i nagradu Bata Živojinović za najbolju mušku ulogu na nedavno završenom Sofest-u.

U filmu ćemo pored Tike Stanića gledati i Goricu Popović, Miodraga Mikija Krstovića, Anitu Mančić, Dragana Petrovića Peleta, Igora Đorđevića, Beredu Rešit, Milicu Zarić, Nadu Šargin, Svetozara Cvetkovića, Mašu Dakić, Gorana Daničića i Srđana Timarova.