Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li znate zašto većina Diznijevih junaka nosi rukavice?

AUTOR: CityMagazine 29 Apr, 2019
Da li znate zašto većina Diznijevih junaka nosi rukavice?

Iako postoje mnoge iznenađujuće činjenice o Diznijevim najpoznatijim junacima, stavljanje rukavica na animirane likove je zapravo prilično logičan potez.

Kratak odgovor na ovo pitanje je da je animacija intenzivan proces. Potrebno je vreme i preciznost za stvaranje likova koje poznajete i volite. Animatori su želeli da njihov posao postane lakši i brži uz nekoliko tehnika i caka. Jedna od ovih strategija je bila upotreba okruglih ivica umesto uglova. To je značilo i pojednostavljanje funkcija, kao što su ruke, kako bi proces animacije bio brži.

Bele rukavice vremenom su postale zaštitni znak većine Diznijevih junaka

Bele rukavice vremenom su postale zaštitni znak većine Diznijevih junaka

U godinama crno-belih crtanih filmova, razdvajanje šaka od crnih tela bilo je teško. Rukavice su bile lak način da šake lakše dođu do izražaja. Zapravo, Volt Dizni je možda prvi stavio rukavice na svoje likove. Kada su se animacije udaljile od crno-belih, Miki i njegovi prijatelji zadržali su svoje bele rukavice.

Pored održavanja animacije jednostavnim, Volt Dizni je rekao svom biografu Bobu Tomasu da rukavice postoje i iz drugog razloga, a to je želja da se humanizuje miš. „Nismo želeli da on ima mišje ruke jer je trebalo da bude više poput ljudskog bića”, rekao je Dizni Tomasu 1957. godine. „Dali smo mu rukavice. Pet prstiju je izgledalo kao previše na tako maloj figuri, tako da je dobio jedan. To je bio samo jedan manji prst za animaciju.”