Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Detalji filmova koji su promakli i najvernijim gledaocima

AUTOR: CityMagazine 24 Apr, 2019
Detalji filmova koji su promakli i najvernijim gledaocima

Sigurno ste omiljene filmove gledali hiljadu puta, ali čak i kada isti film pogledate stoti put, možete da propustite neke zanimljive detalje.

Zato ponovo pustite filmove koje volite! Možda ćete primetiti Toma Kruza u vesternu, videti lažnu Natali Portman ili primetiti prsten koji ne odgovara čoveku koji ga nosi.

Da li ste do sada primetili ove detalje iz poznatih filmova?

Galadrijeline oči (Gospodar prstenova)

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Galadrijela je poslednji preostali vilenjak u Srednjoj zemlji koji je video svetlost Dva stabla Valinora. Zato njene oči odražavaju svetlost zvezda. Da bi se postigao taj efekat, filmska ekipa je morala da koristi specijalne jedinice osvetljenja u scenama u kojima se pojavljuje ovaj lik.

Savršen poljubac (Tor: Mračni svet)

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

U završnoj sceni filma kada Tor strastveno ljubi Džejn, to zapravo nije bila Natali Portman koja je tumačila lik Džejn. Ona nije mogla da stigne na to snimanje jer je bila zauzeta radom na drugom filmu. Znate li ko je pomogao? Supruga Krisa Hemsvorta, Elsa Pataki. Sada je jasno zašto je poljubac izgledao tako strastveno i stvarno.

Tom Kruz u vesternu (Mladi revolveraši)

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

U Mladim revolverašima je teško ali ipak moguće primetiti Toma Kruza. Njegov lik je ubijen tokom jedne pucnjave. Glumac je bio zamoljen da bude u filmu jer nikada nije glumio u vesternima i bio je veoma uzbuđen što je pokušao.

Nema scena (Veliki Getsbi)

Kada se Getsbi i Dejzi Bjukenen vide, oni samo ćute 30 sekundi. Ovaj potez može izgledati kao gubitak vremena na filmu. Ali reditelj je samo želeo da demonstrira ovu scenu baš onako kako ju je Ficdžerald opisao u svom romanu.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Izbor odeće (Spajdermen)

U filmu iz 2002. godine, tokom scene Dana zahvalnosti, možda ćete primetiti smešan izbor odeće na likovima. Piter Parker nosi odeću koja čini da izgleda kao Zeleni goblin, a Norman Ozborn (čiji je alter-ego Zeleni goblin) nosi Spajdermenove boje. Možda su kreatori želeli da poruče da ti likovi ipak imaju nešto zajedničko.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Prsten (Zvezda je rođena)

Lik koji tumači Bredli Kuper u filmu Zvezda je rođena, gubi dosta kilograma tokom svog lečenja. Ovo se vidi i po njegovom prstenu koji mu je veliki i koji bi mogao da sklizne sa prsta.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest