Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dobitnici Zlatnih globusa na 47. FEST-u

AUTOR: CityMagazine 09 Jan, 2019
Dobitnici Zlatnih globusa na 47. FEST-u

Film The Favourite otvoriće 47. FEST, a glavna glumica ove crnohumorne istorijske drame, Olivija Kolman, odnela je nagradu za najbolju žensku ulogu u komediji. Kolman je na platnu oživela zaboravljenu britansku kraljicu Anu, koja vreme radije troši na trke jastoga nego na vladanje kraljevstvom, što koriste dve dvorske dame koje se bore za mesto vladarke iz senke.

„The Favourite"

„The Favourite”

Zlatni globus za najbolji film – mjuzikl ili komediju, otišao je u ruke reditelja Pitera Farelija za ostvarenje Green Book. Film je smešten u šezdesete i prati prefinjenog pijanistu Dona Širlija koji kreće na turneju po američkom jugu i kao vozača angažuje neotesanog izbacivača iz Bronksa (Vigo Mortensen). Maheršala Ali nagrađen je Zlatnim globusom za ulogu Širlija, a Nik Valelonga, Brajan Kiri i Piter Fareli nagrađeni su za najbolji scenario ove duhovite i inspirativne priče o neobičnom prijateljstvu u doba rasne segregacije.

„The Green Book"

„The Green Book”

Glen Klouz je osvojila svoj treći Zlatni globus za naslovnu ulogu u filmu The Wife. Ona tumači suprugu čuvenog pisca koja nakon četrdeset godina života u njegovoj senci počinje da preispituje svoj život, i to upravo dok ga prati na putu za Stokholm gde treba da primi Nobelovu nagradu za knjževnost.

„The Wife"

„The Wife”

Redžina King osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu If Beale Street Could Talk. Ovo ostvarenje reditelja Barija Dženkinsa (Moonlight) govori o borbi mlade Afro-amerikanke koja se trudi da dokaže nevinost svog nepravedno osuđenog ljubavnika, a King tumači majku glavne junakinje.

„If Beale Street Could Talk"

„If Beale Street Could Talk”

Kristijan Bejl osvojio je Zlatni globus za najbolju mušku ulogu u komediji za film Vice, gde igra Dika Čejnija koji se trudi da postane najmoćniji potpredsednik u istoriji SAD.

„Vice"

„Vice”

Izdvojeno za tebe

Profesionalci su odlučili da naprave svoje verzije dečijih crteža

Svi znamo da deca imaju bujnu maštu i da im je vrlo lako da sve što im padne na pamet…

„Boemska rapsodija“ trijumfovala na dodeli Zlatnih globusa

Nova filmska sezona tradicionalno počinje dodelom Zlatnih globusa. Na ovogodišnjoj 76. ceremoniji voditelji su bili Endi Samberg i Sandra Ou,…

Grohotom se smejmo!: Tri nove vrsne TV komedije

Nema pravila bez izuzetka, a nema ni odvažnog suda koga je u trenu manje ili više lako osporiti. Evo, na…

Izložba „Fragments I“ u Hestia Art Residency & Exhibitions Bureau

U Hestia Art Residency & Exhibitions Bureau pogledajte izložbu „Fragments I“ umetnika Vangjuša Velahua i kustoskinje Maje Ćirić. Na dan…