Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Druga sezona špijunske triler serije „Moć iz senke” počinje da se emituje u Srbiji na kanalu FOX od 18. juna

AUTOR: CityMagazine 24 May, 2019

Trejler i slike iz nove sezone otkrivaju sveže detalje u špijunskom trileru, koja razvija univerzum Moći iz senke i otkriva nekoliko novih likova, koje predvodi osvajač nagrade američkih glumačkih kritičara i glumac nominovan za nagradu Emi, Volton Gogins (Antmen i Osa, Pljačkaš grobnica).

Druga sezona zalazi dublje u mutan politički svet. Usled propasti na Bliskom istoku, ove sile okreću se podsaharskoj Africi i jurnjavi za pljačkanjem njenih prirodnih bogatstava. Ovo je prvi prljavi rat oko čiste energije. Serijal istražuje i prošlost naših omiljenih likova iz prve sezone, kao i pad junaka i stvaranje teroriste u očima Zapada.

Uz Voltona Goginsa, u drugoj sezoni pojavljuju se glumci iz prethodne sezone, Džo Dempsi (Igra prestola, Koža), Karima Makadams (Neustrašivi, Vikinzi), Alister Pitri (Seksualno obrazovanje, Noćni menadžer) i Anastazija Grifit (Opasna igra, Jednom davno). Ostali članovi ekipe su Viktorija Hamilton (Kruna, Doktor Foster), Aleksandar Sidig (Špijun, Gotam), Lili Banda (Dečak koji je iskoristio vetar) i Zajnab Džah (Osnovno, Domovina).

Koautor, pisac, glavni izvršni producent i reditelj Moći iz senke, Metju Parkhil, izjavio je: „Moj plan za Moć iz senke bio je da napravim mudar, kinematografski značajan politički triler, savremenu priču koja se osvrće na neizvesno vreme u kojem živimo. U ovoj sezoni nadogradićemo i priče iz Londona i Vašingtona iz prve sezone i odvešćemo gledaoce dublje iza zavese Moći iz senke, dok istražujemo nove likove i teritorije, prvenstveno Mali i neverovatan pejzaž saharske pustinje, zemlje naroda Tuareg. Ovo je novo bojno polje za „duboku državu“ dok traži sve veće profite iz organizovanog haosa. Granica između političkog i emotivnog života svakog od likova postaje sve nejasnija i presrećni smo što možemo da ispričamo ovu novu priču sa tako raznolikom i talentovanom glumačkom ekipom.”

Na početku druge sezone, pronalazimo Harija Klarka (Dempsi) i Lejlu Toumi (Makadams) koji se još uvek bore sa debaklom u Teheranu iz prve sezone. Hari se povukao iz aktivne službe i samo na nagovor Lejle pristaje da se vrati u tajni i opasni svet.

„Duboka država“ je blizu dobijanja ogromnih profita zbog dogovora američke vlade i Malija, države podsaharske Afrike, prebogate prirodnim bogatstvima. Ova država treba da pomogne u utoljavanju nezasite gladi Zapada za tehnološkim unapređenjem. Dogovor je ugrožen kad troje vojnika specijalnih jedinica i prevodilac malijske vlade budu napadnuti i ubijeni.

Ekipa iz druge sezone (Foto: FOX)

Ekipa iz druge sezone (Foto: FOX)

„Duboka država“ šalje Nejtana Milera (Gogins), bivšeg agenta CIA, da osigura da će se dogovor ispoštovati bez obzira na posledice. Međutim, njegove pokušaje usporava malijski prevodilac Aiča Konate (Banda) koja kontaktira sa Lejlom i obaveštava je o događanjima oko njene navodne smrti.

Mileru život dodatno komplikuju Megan Salivan (Hamilton), republikanski senator iz Ohaja nezasitog apetita ka otkrivanju istine o skrivenim strukturama moći i Aminata Sisoko, viši savetnik malijskog predsednika, koji predstavlja glavnu prepreku za „duboku državu“ da bi se ustalila u njenoj zemlji. Priča iz prošlosti povezuje Džordža Vajta (Petri), višeg agenta MI6, iz prošle sezone i Amandu Džouns (Grifit), agenta CIA. Prikazan je i Isuf al Moktar (Sidig), tuareški vođa naoružane grupe boraca za nezavisnost. Odavde, priča vodi gledaoce na putovanje u kojem Hari i Lejla moraju po svaku cenu da zaustave napredak maligne mreže poznate kao „duboka država”.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Samo za najhrabrije čitaoce: „Strašno strašna priča“

„Strašno strašna priča“ počinje strašnim urlikom jednog zmaja posle buđenja iz stogodišnjeg sna. Ali taj Strašni Zmaj odjednom više nikome…

Stigao je prvi trejler za novi film Džejmsa Kamerona „Terminator: Mračna sudbina” sa Arnoldom Švarcenegerom i Lindom Hamilton!

„I'll be back"! - Čuvena replika koju izgovara jedan od najomiljenijih robota kog tumači Arnold Švarceneger u filmu „Terminator" iz…

Pozorište u maju i junu

Na samom kraju prolećne pozorišne sezone nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih premijera. Biće tu komad britanskog pisca Dejvida Hera, klasično…

„Videlo sveta” – Vinaverovi dani evropske kulture

Manifestacija „Vinaverovi dani evropske kulture” ove godine nosi naziv „Videlo sveta” prema jednom od najbitnijih stvaralačkih projekata Stanislava Vinavera. U…