Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Džoker ušao u društvo najuspešnijih u istoriji kinematografije u Srbiji

AUTOR: CityMagazine 06 Nov, 2019
Džoker ušao u društvo najuspešnijih u istoriji kinematografije u Srbiji

Džoker u maestralnom izvođenju Hoakina Finiksa najuspešniji je film strane produkcije u Srbiji po parametru ukupne zarade koju je ostvario od prodaje bioskopskih ulaznica. Film koji je uzburkao duhove i mesec dana od prvog prikazivanja i dalje puni bioskope i polako prelazi cifru od 250.000 gledalaca. Ovim uspesima Džoker je sebi zagrarantovao mesto na Olimpu najupešnijih filmova u istoriji u Srbiji. Verujemo da je malo onih koji do sada nisu pogledali ovaj naslov. Ipak, ovoga puta još jednom podsetićemo vas na priču o Džokeru koja je ovom filmu donela nezapamćen uspeh.

Hoakin Finiks kao Džoker

Uvek sam u gomili, Artur Flek je čovek koji traži bliskost. Ipak, dok korača utabanim ulicama Gotama i vozi se javnim prevozom neprijateljskog grada prepunog podela i nezadovoljstva, Artur nosi dve maske. Jednu nanosi za svoj posao klovna, a drugu nikada ne može da skine. To je maska koju projektuje u uzaludnom pokušaju da se oseća kao deo sveta oko sebe, a ne kao neshvaćen čovek kog život stalno poražava. Artur nema oca, samo krhku majku, navodno koja mu je verovatno i najbolja prijateljica, a koja mu je dala nadimak Happy, nadimak koji je podstrekao Arturov osmeh koji skriva tugu.

Film Džoker, čiju režiju, scenario i produkciju potpisuje Tod Filips, je njegova originalna verzija zloglasnog DC negativca, priča o poreklu prožeta tradicionalnim mitologijama lika. Filipsov Artur Flek, koga mestralno tumači Hoakin Finiks, čovek je koji se bori da pronađe svoj put u Gotamovom slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svetlo, odluči da se okuša kao stand-up komičar, ipak čini se kako je uvek on predmet ismevanja. Uhvaćen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti i, na kraju, izdaje, Artur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

Džoker se nalazi na repertoaru bioskopa u našoj zemlji.