Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Džordž R. R. Martin je otkrio detalje o prednastavku „Igre prestola“

AUTOR: CityMagazine 15 Jul, 2019
Džordž R. R. Martin je otkrio detalje o prednastavku „Igre prestola“

Poznati pisac epske fantastike Džordž R. R. Martin je konačno nešto progovorio o prednastavku „Igre prestola“, novoj neimenovanoj seriji koju trenutno snima televizija HBO. Martin je jedan od producenata serije, zajedno sa Džejn Goldman koja je izabrana za glavnu autorku ove epske drame.

On je u intervjuu za magazin Entertainment Weekly otkrio šta fanovi njegovog fantastičnog sveta mogu da očekuju od nove serije. Radovaće vas da znate da će porodica Stark biti u fokusu novih epizoda. Njihovi najveći rivali u Igri prestola, Lanisteri, se, međutim, neće pojavljivati. Beli šetači (poznatiji i kao Drugi u Martinovim romanima) će, naravno, biti tu, kao i jezovuci i mamuti.

Radnja serije će se dešavati oko 5.000 godina pre događanja u prvoj sezoni Igre prestola u eri poznatoj kao „Zlatno doba heroja“. U to vreme nije postojalo samo sedam kraljevstva, kako navodi Martin, već oko stotinak znatno slabijih kraljevstva koja nisu imala moć da prošire svoju teritoriju. Inače, on je želeo da nova serija nosi naziv Duga noć, ali budući da se tako zvala jedna od epizoda u poslednjoj sezoni Igre prestola, on je predložio da se prednastavak onda zove Najduža noć.

Jezovuke ćemo gledati i u prednastavku „Igre prestola“

Jezovuke ćemo gledati i u prednastavku „Igre prestola“

Kao i u originalnoj seriji, i u ovom slučaju neće biti tradicionalnih glavnih glumaca i glumica, već će više njih biti u fokusu priče. Za sada je poznato da će junakinje nove serije tumačiti Naomi Vots, Miranda Ričardson, Naromi Eki i Deniz Gou. Datum premijere još uvek nije obelodanjen, ali nas raduje vest da je serija već počela da se snima u junu ove godine.