Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ejmi Adams u ostvarenju koje pretenduje na Oskara

AUTOR: CityMagazine 18 Oct, 2020
Ejmi Adams u ostvarenju koje pretenduje na Oskara

Platforma Netflix želi da uđe u trku za Oskara, do koga ove godine vodi dug put. Naime, ova prestižna ceremonija zakazana je za nedelju, 25. april 2021. godine, što je krajnje nesvakidašnje, s obzirom na to da se do sada tradicionalno održavala u februaru. Danas vam predstavljamo film Hillbilly elegy, sa Ejmi Adams u glavnoj ulozi, koji miriše na uspeh. Rediteljska palica poverena je Ronu Hauardu, koji se proslavio filmovima Apolo 13 i A Beautiful Mind, a premijera je zakazana za 25. novembar. Ukoliko želite da saznate više detalja, pozivamo vas da ostanete sa nama i u nastavku.

Pored Ejmi Adams, u ovom ostvarenju gledaćemo i njene kolege Glen Klouz, Gabrijela Basoa, Hejli Benet, Boa Hopkinsa i Ovena Astalosa. Okosnicu radnje čini priča mladića (koga tumači Baso), nekadašnjeg marinca iz južnog Ohaja, sada studenta prava na Univerzitetu Jejl, koji je na pragu posla iz snova. Međutim, porodični problemi primoravaju ga da se vrati kući, koju je želeo da izbriše iz sećanja.

Na njemu je da pomogne svojim najbližima, koji vode poreklo sa Apalačkih planina, pre svega majci, koja se bori sa zavisnošću. Veliku ulogu u njegovom životu igra baka koja ga je odgajila, koja je, iako vrlo teška i zahtevna osoba, i vrlo mudra, te mu svojim savetima pomaže da prihvati ono što mu teško pada. Film je zasnovan na istoimenim memoarima Džejmsa Dejvida Vensa, po kome glavni junak i nosi ime. Netflix je otkrio da Hillbilly Elegy pruža uvid u „najintimnije putovanje jedne porodice od borbe za opstanak do konačne pobede”. Kao što pretpostavljate, ova priča prati tri živopisne generacije, koje prolaze kroz jedinstvene izazove. Put je, naravno, ispunjen kako usponima, tako i padovima, što je, uostalom, svojstveno svim porodicama.

Kada sve sagledamo, očekuje nas jedno od kvalitetnijih ostvarenja ove sezone, za koje se nadamo da će možda biti i dobitno za Ejmi Adams. Naime, glumica je u čak 6 navrata bila nominovana za Oskara – 5 puta za najbolju sporednu ulogu, i jednom za glavnu, ali zlatna statua do sada nije otišla u njene ruke. Da li je ovo idealna prilika, ostaje da vidimo…

Izvor: Elle España

Fotografije iz naslovnog kolaža: IMDb