Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Fanovi su progovorili: „Igra prestola“ zaslužuje bolji kraj

AUTOR: CityMagazine 18 May, 2019
Fanovi su progovorili: „Igra prestola“ zaslužuje bolji kraj

Peticiju na sajtu change.org je potpisalo blizu milion nezadovoljnih fanova serije „Igra prestola“ koji smatraju da je osma sezona mogla biti napisana mnogo bolje. Oni traže od televizije HBO da angažuje nove kompetentnije scenariste i snimi svih šest epizoda ponovo.

Mnogi od njih su nezadovoljni kako se priča razvijala od kada je serija prestala da se oslanja na romane Džordža R.R. Martina i krenula svojim putem pre nekoliko sezona. Podsećamo vas, slavni pisac epske fantastike tek treba da završi poslednje dve knjige iz serijala Pesma leda i vatre. Drugi imaju zamerke samo na nove epizode, za koje kažu da su dramski neubedljive, imaju loše dijaloge i dosta narativnih nelogičnosti koje kvare opšti ugođaj, iako su zadovoljni kvalitetom režije akcionih sekvenci.

Ne možemo da kažemo da je svaka pridika najvernijih fanova bez osnova, ali da li je uopšte bilo moguće snimiti kraj koji će se svima svideti? Teško je poverovati da će poslednja epizoda popraviti utisak kod svih onih koji su pokazali nezadovoljstvo novom sezonom, ali je jedno sigurno, svi će biti prikovani za televizor kada se ona bude emitovala u nedelju 19. maja.