Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Filmovi iz 2018. godine o kojima će se tek pričati

AUTOR: CityMagazine 16 Jan, 2019
Filmovi iz 2018. godine o kojima će se tek pričati

Početak godine tradicionalno je rezervisan za dodele filmskih i televizijskih nagrada najboljim stvaraocima u različitim kategorijama. Nekada se mišljenje stručnog žirija poklopi sa ukusom publike, ponekad ne, ali o nagrađenim ostvarenjima se priča, što je najbolja reklama za visoku gledanost u bioskopima. Dok očekujemo nominacije za Oskara, otkrijte koje filmove iz prethodne godine treba da uvrstite na svoju listu što pre.

Sve češće imamo priliku da čujemo da su visokobudžetne serije gledanije od filmova, kojima je uzdrman tron. Međutim, to ne sprečava scenariste da tragaju za pričama koje će upakovati u dva sata kvalitetnog sadržaja. Na nedavno održanoj dodeli Nagrada kritike, nekoliko filmskih naslova pobralo je sve pohvale, a autori su kući otišli bogatiji za nova priznanja. Dva filma koja će se naći na listi u nastavku, bila su nominovana za nagradu Zlatni globus, te vam preporučujemo da se udobno smestite i zapišete naslove koji su se izdvojili u godini za nama.

Eighth Grade

Tinejdžerske dileme i nesigurnosti...

Tinejdžerske dileme i nesigurnosti…

Ovaj film na moderan i realističan način prikazuje dileme kroz koje prolazi glavna junakinja, Kejla, učenica osmog razreda osnovne škole. Po prirodi povučena i nesigurna u sebe, ova devojčica pokreće svoj Youtube kanal kako bi stekla popularnost i podelila svoje iskustvo u vezi sa samopouzdanjem i ljubavlju. Usput nailazi na puno prepreka, sumnji i velikih odluka, jer je očekuje nastavak školovanja.

Beautiful Boy

Šta se desi kad dete skrene sa puta...

Šta se desi kad dete skrene sa puta…

Dejvid, koga tumači Stiv Karel, ne može da shvati šta je uticalo na to da njegov vaspitan i poslušan sin postane narkoman. Dečak je odrastao u porodici punoj ljubavi, i dobijao je sve što poželi, jer novac nikada nije predstavljao problem. Šta je dovelo do toga da uzorno dete skrene sa puta, te sa kakvim se brigama suočavaju njegovi roditelji, saznaćete ako odgledate ovu napetu i uzbudljivu dramu. Postoje veliki izgledi da će glavni glumci biti nominovani za Oskara.

If Beale Street Could Talk

Borba za pravdu i ljubav...

Borba za pravdu i ljubav…

Radnja ovog filma prati život mlade žene, koja očekuje dete sa svojim verenikom. Međutim, njihov zajednički život poprima obrt kada njega optuže za silovanje. Mesto ljubavi zauzimaju neverica i borba za istinu i pravdu, a s obzirom na to da su glavni glumci crne puti, i borba protiv rasizma. Reditelj ovog filma, publici je poznat po ostvarenju Moonlight, nagrađenog Oskarom.

Roma

Crno-bela saga ispričana kroz prizmu istorijskih događaja...

Crno-bela saga ispričana kroz prizmu istorijskih događaja…

Reč je o crno-belom filmu, koji je osvojio najviše priznanja na ovogodišnjoj dodeli Nagrada kritike. Radnja prati život velike meksičke porodice, a ispričana je iz ugla njihove kućne pomoćnice, Klio. Još od premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, ova saga privlači veliku pažnju publike i kritike, te očekujemo da će nastaviti da niže uspehe.

First Reformed

Kada sve krene po zlu...

Kada sve krene po zlu…

Ovaj film u nedelju je osvojio nagradu za najbolji originalni scenario, na dodeli Nagrada kritike. Reč je o drami, koja prati nedaće sveštenika, koga tumači Itan Houk. Prvo se razvodi, a zatim saznaje da mu je sin nastradao u Iraku. Nesreća nikada ne dolazi sama, te glavni junak brzo biva upleten u život jednog parohijana, koji na kraju počinjava samoubistvo. Pored Itana Houka, jednu od glavnih uloga tumači mlada glumica Amanda Sejfrid.