Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Filmovi za dobro raspoloženje

U ovom trenutku svi tražimo neki način da se osećamo malo bolje, a izbor često pada na gledanje raznih filmova. Umetnost jeste naš saveznik i svet filma obuhvata ogroman broj ostvarenja, ali ponekad neki filmovi jednostavno ne odgovaraju trenutnom raspoloženju.

Ono što je možda najpreporučljivije su filmovi koji će vam podići raspoloženje i učiniti da se osećate bolje po njihovom završetku. Ima tu drame, problema i neprijatnih situacija, ne cveta svima cveće, ali verujemo da ćete nakon gledanja ovih filmova biti opušteniji i vedrije raspoloženi.

Hunt For the Wilderpeople (2016)

Dečak beži od svojih hranitelja i pokušava da preživi u divljini novozelandskih šuma sa svojim „ujakom“, što izaziva nacionalnu zabrinutost i potragu za njima. Iako obrađuje teške teme, ovaj film je u duši jedno emotivno ostvarenje prepuno simpatičnih trenutaka i razmena između dvojice glavnih likova. A kako je reditelj Oskarovac Taika Vaititi, blesavi humor ne izostaje.

Local Hero (1983)

Jedna teksaška kompanija želi da otkupi deo škotske obale kako bi je pretvorila u naftnu rafineriju i šalje svog predstavnika da vodi pregovore. Međutim, kada se susretne sa svim prirodnim lepotama i toplinom lokalaca, on se predomišlja jer ne želi da uništi sve to i čak poželi da ostane da živi tu. Topla ljudska priča na uvek aktuelne teme očuvanja prirode i okruženja.

Paddington 2 (2018)

Simpatični medved koji govori iz dečjih knjiga pronašao je put do velikog ekrana i nakon uspešnog prvog dela, priča je dobila i nastavak. Baš kao i prethodnik, i ovaj film odiše šarmom, toplim bojama i iskrenim osećanjima koja dolaze najviše od naslovnog junaka, ali i od ostalih likova. Odlična gluma i bajka ne samo za decu, već i za odrasle.

Say Anything… (1989)

Džon Kjuzak u vrhuncu snage i jedna od najčuvenijih scena među filmovima 1980-ih garancija su dobrog raspoloženja. Film prati mangupa koji se zaljubljuje u odličnu učenicu i to baš pred leto kada ona odlazi na fakultet. On će tada morati da pokaže svima koji sumnjaju u njega da je sposoban da odraste i učini sve što je neophodno kako bi zaslužio ljubav svoje drage.

Little Miss Sunshine (2006)

Šeril Huver ima disfuncionalnu porodicu u kojoj se ne zna ko je luđi: brat koji je probao da se ubije, muž koji preteruje sa svojim životnim savetima, sin koji se zakleo na ćutanje dok ne postane pilot ili svekar kojeg su isterali iz doma za starije osobe zbog heroina. Međutim, svi će se ujediniti kako bi podržali njenu ćerku Oliv da se takmiči na jednom vrlo kompetitivnom takmičenju.

My Neighbour Totoro (1988)

Japanski studio Ghibli poznat je po prelepim animiranim filmovima sa kadrovima prepunim bojama i optimizmom. Isti je slučaj i sa ovim ostvarenjem koje prati dve sestre koje otkriju svet duhova koji žive mirno u skladu sa ljudskim svetom. Upuštaju se u razne avanture sa njima i šarm zaista izbija iz svake pore filma.

Izvor: Esquire

Naslovna fotografija: Piki Films/Madman Entertainment