Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Filmski januar

Novogodišnji praznici su vreme razonode. S tim u vezi, i filmovi koji se prikazuju u ovom periodu imaju za cilj pre svega da nas zabave. Saznajte u nastavku koja ostvarenja će biti na repertoaru narednih nedelja i ne zaboravite da povedete svoju decu sa sobom u bioskop!

Tekst: Aleksandar S. Janković

KRALJ LOPOVA

Što smo više ogrezli u pošasti liberalnog kapitalizma toliko smo više oduševljeni filmovima o pljačkama. Ovoga puta, veteran iz Italian Job, niko drugi nego Majkl Kejn će okupiti dekica ekipicu u srednjim sedamdesetim i krenuti u jednu od najveličanstvenijih pljački u istoriji Britanije. Štaviše, podatak da je film snimljen po istinitoj priči je razlog više da se pogleda ovaj „Okeanovih skoro osamdeset leta“. Sa druge strane, reditelj Džejms Marš, solidni zanatlija (Theory of Everything) je film snimio maniristički tradicionalno u duhu sedamdesetih godina tako da je ciljana grupa za ovaj film u rasponu od nosioca partizanskih spomenica do njihovih praunuka.

Iako je Kralj lopova zamišljen kao komedija sa elementima akcije, na kraju, biće da je obrnuto, pa je nivo saspensa na zavidnom nivou ponajviše zahvaljujući glumačkim gorostasima poput Čarlija Koksa, Džima Brodbendta ili Reja Vinstona i Majkla Gambona. Što se uklapanja u blagdane tiče, ovaj film neka bude otrežnjujući raso.

Početak prikazivanja: 3. januar

BLITZ Film&Video

RALF RASTURA INTERNET: RAZBIJAČ RALF 2

Svako ko je igrao na inovativnost Piksara i staromodnost integralnog Diznija, izgubio je velike novce pojavom Razbijača Ralfa koji je bestpoštedno krenuo da rastura svet video igara iste godine kad je Piksar imao tradicionalističku Meridu na repertoaru. Heroj 6 kasnije, stiže na očekivani, brži-bolji-jači nastavak sa audio karakterima poput uvek zabavnih Džona Si Rajlija i Sare Silverman. Ali ne lezi Ralfe, klinčadija treba da se raduje vrhunskoj sinhronizaciji. Ovoga puta Ralf sa drugaricom Venelopom napušta ućebanost globalnog interneta u želji da spasu njenu igricu. Svako ko je ikada bio na internetu će razumeti desetine ubistvenih referentnih pošalica, dok je verovatno najbolji trenutak čuvan za poslednji deo. A to je susret Venelope sa svim Diznijevim princezama. Oh, da, sa svim. Znači u jednom kadru od Snežane do Vajane, od Pepeljuge do Zlatokose. Očekuje se histerična ciča i vriska i masovno padanje u nesvest od strane klinceza i starijih klinceza po domaćim bioskopima. Kad je kompanija Dizni bila cicija?

Ko propusti ovaj film nek se vrati na dial-up škripanje….

Početak prikazivanja: 3. januar

TARAMOUNT

POVRATAK MERI POPINS

Tek pedeset četiri godine kasnije, vreme je da se po starom dobrom običaju, napravi nastavak filma kome ne treba nastavak. Ipak, ta vrsta elitističkog čistunstva treba da ostane u XX veku, a sem toga pred sobom imamo zaista izvanredan, skoro pa čaroban film. Dečica iz prvenca su odrasla i utopila se u stranputice kapitalističkog otuđenja, pa bi valjalo da se Meri Popins vrati kao neki fantastični motivacioni govornik i da vrati strast u naše posrnule živote izmučene besparicom i nemaštinom sreće i zadovoljstva. Umesto Džuli Endruz, tu je iznenađujuće dosledna Emili Blant, ali i Meril Strip. Većina starih trikova iz izvornika su tu, ali računajte i na nove trikove CGI ere tako da će neminovno uživati i oni koje se sećaju originala ali i oni kojima je ovo prvi susret sa neobičnom kućepaziteljkom koja leti. Možda za neku vrstu predispitne obaveze treba pogledati Saving Mister Banks, srceparateljnu priču o spisateljici ove besmrtne knjige i njenom teškom odnosu sa Voltom Diznijem. Januar je najlepši diznijevski mesec vazda bio.

Početak prikazivanja: 24. januar

TARAMOUNT

PETAR PAN I MAGIČNA KNJIGA NEDOĐIJE

I dalje simobol večitog dečaštva, razuzdanosti preadolescencije – Petar Pan, postoji kao prepoznatljiv lik u svačijem detinjstvu. I eto povoda za još jednu skasku o doživljajima dobro poznatih protagonista iz Nedođije. Kapetan Kuka pokušava da pronađe začaranu knjigu kojom će konačno doakati Panu i njegovoj družini i otići u zasluženu penziju. I ovoga puta svetovi se mešaju, a opštoj magiji doprinosi i izvanredna sinhronizacija prepoznatljivih glasova Đorđa Stojkovića, Jelene Gavrilović, Anje Mit, Milana Gromilića i nezaobilaznog Dragana Vujića.

Početak prikazivanja 27. decembar

FAME solutions