Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ko je stvarno bio glavni lik serije „Prijatelji“?

AUTOR: CityMagazine 04 May, 2019
Ko je stvarno bio glavni lik serije „Prijatelji“?

Njegovo ime je Jašu Set i za sebe kaže da je veliki fan serije Prijatelji. Kako bi dobio validan odgovor na pitanje iz našeg uvoda, on je napravio specijalan kompjuterski program koji je u stanju da analizira transkripte svih epizoda serije i na osnovu njih sazna koji lik iz Prijatelja je najviše pričao tokom svih deset sezona, ko je od njih bio u najviše scena, ko je imao najviše individualnih scena i čije ime se najviše puta našlo u naslovu epizode.

Po prvom kriterijumu, Ros i Rejčel se nalaze na vrhu sa oko 100.000 izgovorenih reči. Ros (Dejvid Švimer) je ipak malo ispred u odnosu na svoju televizijsku izabranicu sa kojom je delio veliki broj scena, dok je na začelju Fibi (Lisa Kudrou) koja je rekla oko 15.000 manje reči od njega.

Ros i Rejčel / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Ros i Rejčel / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Fibi je takođe poslednja i po broju pojavljivanja u različitim scenama serije. Čendler (Metju Peri), s druge strane, je učestvovao u više od 1.400 različitih scena Prijatelja, a odmah iza njega po ovom kriterijumu su Ros (1.370) i Rejčel (1.330).

Čendler / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Čendler / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Kada su u pitanju scene gde nema drugih glavnih likova iz serije, Ros je prvi sa oko 150 takvih scena, a odmah iza njega je Džoi (Met Leblan) sa 130 individualnih scena. U odnosu na njih, Monika (Kortni Koks) je svega 50 puta bila u scenama isključivo fokusiranim na nju.

Rejčel / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Rejčel / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Dvadeset sedam epizoda u svom naslovu pominju Rejčel (Dženifer Aniston), tri manje Rosa, a Moniku svega osam. Iz ovih podataka vam je verovatno već jasno koja dva lika iz Prijatelja su bila najdominantnija tokom svih deset sezona serije. Pobednik pak može biti samo jedan od njih, a to je zvanično Ros Geler, za koga ne bi pogrešili ako bi rekli da je glavni lik serije Prijatelji, iako su odlučivale nijanse.

Ros / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Ros / Foto: © Friends/Warner Bros. Television

Šta vi mislite? Da li je možda neko drugi trebao da bude izabran i da li je ovakva analiza uopšte legitimna kada se ima u vidu koncept serije gde su zvanično svih šest prijatelja ravnopravni?