Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koji glumac će zaigrati Endija Vorhola u novom biografskom filmu?

AUTOR: CityMagazine 12 Aug, 2020
Koji glumac će zaigrati Endija Vorhola u novom biografskom filmu?

Nakon mnogo nagađanja, glumac Džared Leto razrešio je pitanje ko će dočarati lik Endija Vorhola na filmskom platnu. Naime, on je na svojoj Instagram stranici objavio vest da je prihvatio da tumači ulogu umetnika, koji je jedan od začetnika pop-art kulture. Dodao je da je veoma zahvalan i uzbuđen što mu se ukazala takva prilika. Inače, Džared se pored glume bavi i rok muzikom, kao član grupe 30 seconds to Mars.

Kako bi Endi Volhol 6. avgusta slavio rođendan, glumac se uz nekoliko fotografija osvrnuo i na taj datum, te objavio komentar da svetu nedostaju on i njegov genijalni um

Džared Leto ima odličnu moć transformacije, te nas je u više navrata zadivio svojom izvedbom. Verujemo da se i dalje sećate filma Dallas Buyers Club, u kome je zaigrao pored sjajnog Metjua Mekonahija, i za sporednu ulogu Rejona čak i dobio Oskara. Za potrebe snimanja ostvarenja Chapter 27, u kome tumači ubicu Džona Lenona, bio je spreman da se ugoji više od 10 kilograma. Ostali su upamćeni i kadrovi filma Suicide Squad, gde tumači Džokera. Upravo zbog toga, fanovi sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se snaći u najnovijoj ulozi.

Foto: © Tullio M. Puglia / Getty Images

Prema pisanju magazina The Hollywood Reporter još 2016. godine, film će biti zasnovan na romanu Viktora BokrisaWarhol: The Biography. Pisanje scenarija povereno je Terensu Vinteru, koji je radio na ostvarenju The Wolf of Wall Street, i dobio nominaciju za Oskara, kao i na serijama Broadwalk Empire i The Sopranos. Postoje neproverene informacije da će se Džared Leto naći i u ulozi producenta i to zajedno sa Majklom de Lukom. Za kraj, poznato je da će ovo biografsko ostvarenje prikazati najznačajnije momente u životu Endija Vorhola, sve do trenutka kada nas je napustio, 1987. godine.

Izvor: Vogue España

Naslovna fotografija: © Francois LOCHON