Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Krenulo snimanje novog filma Dušana Kovačevića

AUTOR: CityMagazine 28 Oct, 2019
Krenulo snimanje novog filma Dušana Kovačevića

Kompanija Art and Popcorn započela je prvi deo snimanja filma Dušana Kovačevića Nije loše biti čovek, a u nameri da iskoristi poslednje sunčane dane ove godine.

Od postanka sveta pa do dana današnjeg svako se upitao bar jednom u životu: šta će biti sa mnom kad se privede kraju ovozemaljski život? Da li je to večiti kraj? Zauvek? Postoji li neka nada da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli? I koja bi bila  „cena“ te pojave? I te ljubavi? Da li ćemo ovaj svet – možda, videti još jednom našim očima ili očima nekog drugog živog bića? I da li ćemo u tom nekom „novom životu“ moći da ispravimo greške učinjene za života, pre odlaska koji se tako nemilosrdno i kratko zove – smrt. Ni kraće ni teže reči.

„Nije loše biti čovek”

Filmska priča Nije loše biti čovek daje jedan od mogućih odgovora koji je, inače, prisutan u religijama, verovanjima i običajima naroda celog sveta. Neko će u ovu priču iskreno poverovati zbog sopstvene empatije prema drugim živim bićima, neko će sve ovo gledati kao neverovatnu sagu o želji za životom, ali će svi – sigurno, sa pritajenom nadom očekivati da kraj nije večiti kraj, da ćemo se jednog dana ponovo videti i negde sresti. Još ako smo se voleli – to je neizbežno.

Scenarista i reditelj je Dušan Kovačević, direktor fotografije Goran Volarević, scenograf  Milenko Jeremić, kostimografkinja Dragica Laušević, originalnu muziku za film komponuje Momčilo Bajagić Bajaga, a dizajnerka filmske maske je Jasmina Mina Lilić.

„Nije loše biti čovek”

Uloge tumače: Vojin Ćetković, Branka Katić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Andija Milošević, Srđan Todorović,  Lena Kovačević, Mira Banjac, Mlian Gutović, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Aleksandar Kecman

Ovaj film je koprodukcija između Luksemburga (Les Films Fauves, Gilles Chanial) Hrvatske (Terminal 3, Vanja Sremac) i Makedonije (Crna mačka produkcija, Kristijan Burovski).

Producent filma je Miroslav Mogorović, a izvršni proucent Stefan Mladenović. Nastanak ovog filma je na jednom od svojih konkursa podržao i Filmski centar Srbije.

Planirano je da se po zatvaranju finansijske konstrukcije snimanje filma završi u toku proleća, odnosno, leta 2020. godine, a očekivana premijera je na jesen 2020. godine.