Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Moja Generacija Z“, nova serija na RTS-u

AUTOR: CityMagazine 27 Feb, 2019
„Moja Generacija Z“, nova serija na RTS-u

U glavnim ulogama su mladi glumci koji pripadaju Generaciji Z. Svojom prirodnošću i brojnim talentima, dali su autentičnost likovima i osvojiće publiku već na prvo gledanje. Uspeli su da stvore originalne i najpre realistične likove, kakve zaista možete sresti za vreme malog odmora u jednoj srednjoj školi. Iskusnije kolege u ulogama profesora i roditelja su im dali veliku podršku tokom snimanja serijala, a svi zajedno su stvorili atmosferu porodičnog ambijenta koja se prenosi i na male ekrane. Serijal će biti moguće pratiti na redovnom programu RTS-a, ali i na digitalnoj platformi RTS Planeta, preko mobilnih telefona ili drugih uređaja.

Generacija Z je trenutno najbrojniji deo ukupnog stanovništva. Postmilenijalci, Pluralsi, iGeneracija, Net generacija… sinonimi su za populaciju koja broji 2,7 milijarde ukupnog svetske populacije. Njoj pripadaju osobe rođene u periodu od 1995. do 2005. godine. Zaključci psihološkog i socijalnog istraživanja prikazuju je kao digitalnu generaciju koja je uvek online. Smatra se da ne veruju u sistem niti zakone, odnosno da se više uzdaju u informacije koje im plasiraju na internetu i da je on mesto na kom će najpre potražiti znanje o bilo čemu što ih u datom trenutku interesuje. I, uradiće to odmah! S druge strane, to je generacija koja ima oštro oko za lažne vesti te ih nije lako obmanuti. Materijalna sigurnost im je na prvom mestu i biraju da što kasnije napuste roditeljski dom. Socijalno su tolerantniji u odnosu na sve starije generacije i prihvataju razlike među ljudima u ponašanju, polu, rasi, stavovima i izborima.

Glumci na promociji serije

Glumci na promociji serije

Junaci serije su prikazani iskreno, uverljivo, iz ugla tinejdžera, a ne sociologa ili drugih procenitelja ličnosti. Dok vama promiče pred očima, njihovo odrastanje se u skraćenoj verziji prikazuje u ovoj seriji. Dramski zapleti, oplemenjeni nežnim humorom i začinjeni kvalitetnom muzikom, govore o dilemama, problemima, ali i radostima koje čine živote kako mladih u Srbiji, tako i njihovih roditelja i profesora. Kao i u svakoj priči tinejdžerskog žanra i u ovoj postoje glavne školske cice, šmekeri, pametnice, sportske zvezde, problematični tipovi, dobri i loši đaci koji, svako na svoj način, pokušavaju da prežive poslednju godinu gimnazijskog školovanja… Oni će se družiti, zaljubljivati i odljubljivati, svađati i miriti, učiti, sukobljavati sa svetom odraslih, pripadnicima X i Y generacije, razvijaće svoje talente, prolaziti kroz razne avanture koje će ih dovesti još neki korak bliže odrastanju. Moja Generacija Z ne sadrži pozitivce i negativce, svi likovi su skloni tome da prave greške tipične za njihov uzrast, greške na koje smo gledali blagonaklono, kao na nastavno sredstvo škole života, pružajuću našim junacima priliku da učeći iz njih, iz svih situacija u kojima su se našli izađu kao bolji ljudi. Do poslednje epizode, oni više neće biti deca ili će makar biti na malo koraka od potpunog odrastanja.

Scena iz serije

Scena iz serije

Sve ono što se može saznati o Generaciji Z će delovati strano i daleko i upravo iz tog razloga se kroz ovu modernu seriju ista ta generacija približava gledaocima sa naših prostora. Tajno oružje serije je to što se prevashodno obraća mladoj publici koja je, u nedostatku kvalitetnog programa, najsklonija da se okrene sadržajima sumnjivog kvaliteta, pronalazeći u njima idole koji nude iskrivljene estetske i etičke vrednosti. Gledajući seriju Moja Generacija Z imaće priliku da odrastaju uz vršnjake i promišljaju sopstvene poglede na svet ponekad tako što će se poistovetiti sa likovima iz serije, a nekad tako što će ih dovoditi u pitanje.