Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Muzika iz filmova koju treba da slušate čak iako niste odgledali film

AUTOR: CityMagazine 27 Apr, 2019

Ta muzika u filmu treba da dočara scene, da pojača njihov doživljaj, a često se i izdvoji iz filma tako da čak i zaseni vizuelne efekte.

Evo koja se to muzika iz filmova izdvojila:

Visoka vernost

Kao što je slučaj sa mnogim filmovima sa dobrim zvukom, Visoku vernost karakteriše radnja sa muzikom.

Džon Kjuzak je Rob Gordon, vlasnik polupropale prodavnice ploča u predgrađu Čikaga. On prodaje muziku na stari način, uglavnom na pločama zajedno sa svoja dva otkačena prodavca.

Kil Bil 1

Kil Bil jednostavno ne bi bio ono što jeste bez eklektičnog zvučnog zapisa. Izdvaja se svakako pesma Nensi Sinatre Beng beng.

Film je epska drama sa temom osvete. Radi se o mešavini raznih žanrova, kao što su hongkonški kung fu filmovi, japanski samurajski filmovi, italijanski vesterni, te japanski stripovi (manga). U filmu se čuju mnogi pop-hitovi, obiluje referencama na pop kulturu, a brojne su i scene eksplicitnog, mada stilizovanog nasilja.

Zovem se Sem

Izvođenje originalnih pesama Bitlsa će vam se sigurno dopasti.

Film je američka filmska drama o mentalno zaostalom ocu koji se bori za starateljstvo svoje sedmogodišnje kćerke.

Zvezda je rođena

Ako još niste pogledali film Zvezda je rođena, trebalo bi – barem samo zbog muzičkog spektakla Lejdi Gage.

Zvezda je rođena je američki mjuzikl i ljubavna drama. Ovo je četvrti rimejk originalnog filma iz 1937. godine, nakon mjuzikla iz 1954. godine, rok mjuzikla iz 1976. godine i bolivudskog ljubavnog filma iz 2013. godine.

Marija Antoaneta

Pesme savršeno odgovaraju Kopolinoj osramoćenoj kraljici.

Svet skandala, intriga i spletki postaje svakodnevica Marije Antoanete kao i brak sa čovekom prema kom je sve ravnodušnija.

Čuvari galaksije

Da, Čuvari galaksije se bave kriminalom u svemiru, ali je takođe, nekako, klasični rok film zbog veoma hvaljene muzičke podloge.

Čuvari galaksije američki je naučnofantastični film iz 2014. godine o timu superheroja, snimljen po istoimenom Marvelovim stripu. Muziku je komponovao Tajler Bejts. Radnja prati Pitera Kvila koji nakon krađe misteriozne kugle sklapa savez sa grupom autsajdera koji poseduju natprirodne moći kako bi se suprotstavio zlikovcu Ronanu koji traga za kuglom.

Telohranitelj

Kultni film sa isto tako kultnim pesmama.

Jedan od najslavnijih holivudskih naslova prve polovine devedesetih, reditelja Mika Džeksona izuzetno je impresivna kombinacija romantične drame i napetog trilera, priča o rađanju ljubavi usred opasnosti.

Prljavi ples

Klasičan, nekomplikovan i definitivno u dodiru sa snagom tinejdžerskih hormona.

Film je o sedamnaestogodišnjoj Bejbi koja provodi praznike sa svojim roditeljima na odmaralištu, a za to vreme se zaljubljuje u instruktora plesa, Džonija.

Top Gan

Zvučni zapis koji odgovara filmu što se dinamike tiče.

Film je nastao na osnovu članka u časopisu Kalifornija magazin, pod naslovom Top Guns. Maverik i Gus su piloti F-14 tomket aviona, pri čemu je Maverik jedan od najboljih, pa posle uspešnog odmeravanja snaga s ruskim avionom MiG-28 (koji ne postoji u stvarnosti) poslat je u Top gan školu u Kaliforniji, koju pohađaju najbolji američki piloti kako bi bili još bolji.

 

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Filmski maj

Film „Osvetnici: Kraj igre“ će sigurno obeležiti ovo filmsko proleće, ali pored njega na repertoaru srpskih bioskopa u maju možemo…

Filmski prikaz: „Osvetnici: Kraj igre“

Konačno. Čekanje se završilo. Ultimativni superspektakl „Osvetnici: Kraj igre“ je stigao u bioskope. Najiščekivaniji film godine već ruši rekorde gledanosti…

Konkursi za izlaganje u 2020. godini: 58. Oktobarski salon, Likovna galerija i Galerija Poodrum Kulturnog centra Beograda

Kulturni centar Beograda raspisuje tri konkursa i upućuje javni poziv umetnicima, umetničkim grupama, kustosima, istoričarima umetnosti i teoretičarima da predlože…

Reggae festival Natural Mystic u Gornjem Milanovcu

Ovogodišnji Natural Mystic, šesti po redu, održaće se na izletištu Ždreban u Gornjem Milanovcu. Kao i prethodne godine, organizatori priređuju…