Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najbolje serije koje su otkazane posle jedne sezone

AUTOR: CityMagazine 13 Jan, 2021
Najbolje serije koje su otkazane posle jedne sezone

Mnoge serije ne dožive ni drugu sezonu i to otkazivanje obično znači da je tu falio pre svega kvalitet, a potom i gledanost. Međutim, ima i onih serija koje su, iako otkazane posle samo jedne sezone, postale omiljene među mnogim gledaocima i tako stekle svojevrstan kultni status. One su čak i od strane kritičara dobile dobre ocene, a pojedine se i dalje povremeno emituju na nekim svetskim televizijama.

My So-Called Life

Jedna sezona bila je dovoljna da započnu karijere Kler Dejns i Džareda Letoa, glavnih junaka ove tinejdž serije o problemima i avanturama srednjoškolaca tokom 90-ih godina prošlog veka. Možda je trebalo malo više strpljenja da se sve priče razviju u nešto konkretnije, ali to ne znači da nismo dobili 19 sasvim gledljivih epizoda koje su nagovestile mnogo više glumačkih uspeha naslovnog dvojca.

Freaks and Geeks

U toku emitovanja nije imala velike ocene, njih je stekla tek dosta godina nakon otkazivanja i mnogih repriza. Ovde ponovo pratimo tinejdžere, ali vremenska postavka obuhvata 1980-e godine i nešto više likova u čiji život imamo uvid. Ponovo smo videli početke karijera nekolicine glumaca koji su danas veoma uspešni, među kojima su Set Rogen, Džejms Franko i Linda Kardelini. Šarmantna i dan-danas.

Undeclared

Ovde pratimo tranziciju iz srednjoškolskog u fakultetsko okruženje i svu tu neizvesnost ovog vrlo problematičnog perioda u odrastanju. Uprkos odličnim kritikama, nije doživela drugu sezonu, a takođe možete prepoznati mnoga danas poznata lica u izdanjima pre slave i uspeha. Humor je nepogrešiv.

Firefly

Možda i najčuvenija od svih otkazanih serija, ova naučno-fantastična kaubojska ekstravaganca ima mnoge ljubitelje širom sveta. Otkazana je nakon samo 14 epizoda i naknadno dobila film koji nastavlja radnju, a danas živi u formi stripa koji i dalje izlazi periodično. Ono što je odlikuje jeste da su sve epizode dinamične, nema pukog popunjavanja prostora i uvek se dešava nešto zanimljivo.

Studio 60 on the Sunset Strip.

Malo drugačija tema u odnosu na popularne serije, a u pitanju su zakulisne radnje prilikom produciranja jedne emisije posvećene skečevima. Šta ovu seriju preporučuje iako je otkazana posle jedne sezone? Činjenica da je njen tvorac uvek zanimljivi Alan Sorkin, a da glavnu ulogu tumači Metju Peri. Pad u gledanosti je ono što joj je presudilo, ali to ne znači da je ne vredi pogledati.

Izvor: Insider

Naslovna fotografija: NBC/Fox