Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najgori filmovi u karijeri poznatih Oskarovaca

AUTOR: CityMagazine 31 Jul, 2020
Najgori filmovi u karijeri poznatih Oskarovaca

Teško je pronaći nekog glumca ili glumicu koji tokom karijere nisu doneli pogrešnu odluku pri izboru filma u kome su glumili, odnosno koji nisu bili deo nekog filma koji su kritičari i publika sahranili. Niko ne zna kako će nešto ispasti sve dok nije gotovo, pa tako i oni kao ljudi imaju pravo na greške.

Neki su u trenutku izbora već bili dobitnici Oskara, a neki tek gradili ime i glumačku karijeru, ali su izabrali loše filmove. Tako bar kaže njihova ocena sa sajta Rotten Tomatoes, poznatog po strogim kritičarima. U nastavku možete pronaći najgore filmove u karijeri nekih od poznatih Oskarovaca, barem po oceni kritičara.

Lora Dern – Little Fockers (2010)

Foto: Universal Pictures; Paramount Pictures

Nakon dve nominacije za Oskara, Lora Dern je svoju statuu zaradila sporednom ulogom u ostvarenju Marriage Story. Film sa najnižom ocenom u njenoj karijeri je treći deo komične sage, koji se uprkos velikim glumačkim imenima nije dopao ni publici, a ni kritičarima. Lora Dern je u njemu ostvarila ulogu direktorke škole.

Bred Pit – Cool World (1992)

Foto: Paramount Pictures

Dobitnik dva Oskara, onog za glumu tek na poslednjem izboru, imao je mnoge zapažene uloge. Ovo definitivno nije jedna od njih, gde je on detektiv koji biva prebačen u svet likova iz stripa i crtanih filmova. Ništa nije uspelo da spasi ovaj čudni film, pa tako ni njegova rola.

Met Dejmon – Suburbicon (2017)

Foto: Paramount Pictures

Iako je na papiru delovalo kao dobra ideja, ovo ostvarenje u režiji Džordža Klunija, inače dobrog prijatelja Meta Dejmona, dobilo je vrlo loše ocene. Priča prati jednu porodicu iz predgrađa koja se polako urušava i gde se otkrivaju razne tajne. Dejmon je inače dobitnik Oskara za najbolji scenario, a glumački još uvek iščekuje.

Geri Oldman – Killers Anonymous (2019)

Foto: Lionsgate

Samo godinu dana nakon što je dobio dugo iščekivani Oskar za glavnu ulogu, Geri Oldman se pojavio u filmu o plaćenim ubicama koji su kritičari naprosto zakopali svojim komentarima. Ne baš najsjajniji trenutak u bogatoj karijeri ovog odličnog glumca.

Metju Mekonahi – Surfer, Dude (2008)

Foto: Anchor Bay Entertainment

Na početku karijere, Mekonahi je bio deo raznih filmova sumnjivog kvaliteta gde nije umeo da pokaže šta sve zna. Ovaj film o jednom surferu, najniže ocenjen od svih njegovih, snimljen je neposredno pre nego što se desio njegov proboj u ozbiljne filmove, gde je dokazao da ume da glumi mnogo bolje nego što su svi mislili.

Sandra Bulok – Speed 2: Cruise Control (1997)

Foto: 20th Century Fox

Radnja prvog dela bila je problematična, ali je ceo film na kraju uspeo i pobrao mnoge simpatije. Za razliku od kolege Kijanua Rivsa, Sandra Bulok je ipak odlučila da glumi u njegovom nastavku, što i nije bila baš najsjajnija ideja. Na njenu sreću, Oskara je zaradila tek dvanaest godina kasnije ulogom u odličnom ostvarenju The Blind Side.

Kejt Vinslet i Ema Stoun – Movie 43 (2013)

Foto: Relativity Media

Ovaj film delo je nekoliko reditelja i scenarista i predstavlja gomilu isprepletanih kratkih priča, a oko njegovog neuspeha se slažu skoro svi koji su ga pogledali. Glumačka postava je brojna i čak impresivna, ali to ništa nije pomoglo. Ovo je najgore ocenjeni film u karijerama Kejt Vinslet i Eme Stoun, a tu je bila i još jedna Oskarovka – Hali Beri, koja je ipak imala i gore ocenjeni film od ovog.

Tom Henks – The Circle (2017)

Foto: STX Films/Europa Corp.

Dvostruki Oskarovac, kome je to pošlo za rukom dve godine zaredom filmovima Philadelphia i Forrest Gump, nije mogao da pomogne ovom filmu. Iako adaptacija popularne knjige Dejva Egersa i očekivan od mnogih, neuspeh je bio očigledan, baš kao i vrlo niske ocene.

Džordž Kluni – Return of the Killer Tomatoes! (1988)

Foto: New World Pictures

U odbranu dvostrukog Oskarovca, ovo je bilo rano u njegovoj karijeri i njegova rola čak i nije toliko loša. Radnja filma, koji je zapravo drugi deo u serijalu, prati naučnika koji je otkrio način da pretvori paradajze u ubistvena stvorenja željna da unište ljudski rod. Može se reći da je u pitanju kultno treš ostvarenje.

Izvor: Insider

Naslovna fotografija: Paramount Pictures/Relativity Media