Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najveća razočaranja nominacija za Oskara

AUTOR: CityMagazine 14 Jan, 2020
Najveća razočaranja  nominacija za Oskara

Juče su objavljene nominacije za ovogodišnju nagradu Oskar, koje su mahom bile očekivane. Međutim, ipak je bilo naslova, glumaca i reditelja koji se nisu našli na toj listi, a možda su zaslužili.

Filmovi sa najviše nominacija nisu bili iznenađenje, pa tako dominiraju Džoker, 1917, Bilo jednom u Holivudu i Irac. A ko to nije dobio nominaciju, iako ju je potencijalno zavredio? Pročitajte u nastavku.

Dženifer Lopez za Hustlers

Foto: STX Films

Pre izlaska filma Hustlers, nije se očekivala neka preterana pomama ni za radnjom, ni za ulogama. Međutim, performans Dženifer Lopez skupio je brojne pohvale i publike i kritičara, tako da se očekivala i nominacija za nju za sporednu žensku ulogu. To se ipak nije desilo, a malo iznenađenje je uvrštavanje Keti Bejts za film Klinta Istvuda Richard Jewell.

Lupita Njongo za Us

Foto: Universal Pictures

Dobitnica Oskara za svoju prvu ulogu u dugometražnom filmu (12 Years a Slave) ovoga puta nije dobila ni nominaciju, bez obzira na brojne pohvale koje je dobila sa svih strana za film Us. Ima onih koji smatraju da je ona to zaslužila pre nego Sintija Erivo za Harriet, koja je uprkos sjajnoj glumi, ipak samo još jedna u nizu tamnoputih glumica koja je dobila nominaciju za ulogu robinje.

Frozen II kao najbolji animirani film

Foto: Disney

Verovali ili ne, animirani film koji je najviše zaradio u bioskopu do sada nije dobio nominaciju. Očekivalo se da je ovo zicer za Dizni, međutim moraće da se zadovolje nominacijom za Toy Story 4, koji je možda i favorit za osvajanje nagrade. Jedno od neočekivanih imena je Klaus, ali ako se uzme u obzir reakcija fanova na ovaj praznični Netflix-ov film, to nije nezasluženo.

Žene na listi za najbolju režiju

Foto: Sony Pictures

Pomalo iznenađujuće, na listi najboljih reditelja nalaze se samo muškarci. Nije pitanje toga koliko su oni zaslužili da se tu nađu, već zašto nema ni jednog ženskog imena. Neke od rediteljki koje su mogle da dobiju nominaciju su Greta Gervig, Lulu Vang, Mariel Heler ili Loren Skafarije.

Ostali izostanci

Foto: A24

Pored nabrojanih većih iznenađenja, ima još nekoliko imena koja fale na listi nominovanih. To su: Adam Sendler za glavnu ulogu u filmu Uncut Gems, Taron Egerton koji je već viđen kao nominovan nakon što je osvojio Zlatni globus za ulogu u filmu Rocketman, Edi Marfi za rolu u ostvarenju Dolemite Is My Name i Akvafina za glavnu žensku ulogu. Takođe, Bijonse nije dobila nominacija za svoju pesmu Spirit koju smo čuli u novoj verziji Kralja lavova.

Izvor: Collider

Naslovna fotografija: A24/STXFilms/Paramount