Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Netfliks priprema dokumentarac o životu Britni Spirs

AUTOR: CityMagazine 21 Feb, 2021
Netfliks priprema dokumentarac o životu Britni Spirs

Iako je od premijere ostvarenja Framing Britney Spears prošlo tek nekoliko nedelja, čini se da je ostavio upečatljiv utisak na javnost. Podsećanja radi, iza ovog programa stoji New York Times, a ima istraživački karakter, s obzirom na to da se autori bave prošlošću pevačice. Pored odrastanja i perioda adolescencije, akcenat je na 2007. godini, kada je ova dama doživela nervni slom, a novinarka Liz Dej otkriva uzroke ovog nemilog događaja. Džejmi Spirs, njen otac, u tom trenutku postao je njen zakonski zastupnik.

Proces koji traje i dan-danas, doveo je do nastanka pokreta #FreeBritney, sa ciljem povratka slobode, koja joj je uskraćena. Sa druge strane, portal Bloomberg objavio je vest da kompanija Netfliks priprema dokumentarac, koji će takođe biti posvećen ovoj dami. Prema njihovim saznanjima, novi projekat poveren je dvostrukoj kandidatkinji za Emi nagradu, Erin Li Kar, koja spada u red mlađih autora, jer ima 32 godine, iako se do sada već bavila temama krivičnog prava i feminizma, a očekivani datum prvog prikazivanja još uvek je nepoznanica. Novim dokumentarcem, Britni Spirs ponovo će se naći u centru pažnje, nakon bure koju je izazvao prikaz njenog života van pozornice u projektu koji je osvanuo na platformi Hulu, a koji je daleko od bajnog.

Nakon svega ovoga, ne čudi što se Džastin Timberlejk, bivši partner pevačice, izvinio za svoje mačo stavove i neprimereno ponašanje, koji su očigledno naneli veliku štetu Britni Spirs. Dodao je i to da je u tom trenutku očigledno imao korist od takvog ponašanja zahvaljujući društvu koje podržava i veliča mizoginiju i rasizam. Pored Britni, iste reči uputio je i Dženet Džekson, a sve zbog toga što mu je navodno stalo do njih i što ih poštuje. Džastin je danas u braku sa glumicom Džesikom Bil, a čini se da je u međuvremenu naučio važnu lekciju…

Izvor: Harper’s BAZAAR España

Fotografije iz naslovnog kolaža: Getty images