Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Netflix otkupio prava na „Sto godina samoće“

AUTOR: CityMagazine 08 Mar, 2019
Netflix otkupio prava na „Sto godina samoće“

Nakon što je prošlo više od 50 godina od objavljivanja legendarnog književnog dela Gabrijela Garsije Markesa, „Sto godina samoće“, konačno ćemo dobiti adaptaciju. Netflix je otkupio prava na serijsku adaptaciju ovog romana.

Svakako da je bilo i ranijih pokušaja otkupljivanja prava, ali sam autor je mnoge odbio jer se plašio da filmski format neće biti dobar način da se njegovo delo prenese na veliki ekran. Takođe je želeo da priča bude prenesena na španskom jeziku, što je takođe eliminisalo mnoge ponude. Sada su se njegovi sinovi dogovorili sa kompanijom Netflix, a biće i izvršni producenti na samoj seriji. Netflix je pokazao uspehom serije Narcos i Oskarom nagrađenim filmom Roma kako je španski program i uopšte program na jezicima koji nisu engleski sada popularniji nego ikada.

Roman Sto godina samoće je priča o jednom veku u životu porodice Buendija, čiji je patrijarh Hoze Arkadio Buendija osnovao selo Makondo. Roman nema nikakve osnove u stvarnosti i predstavlja remek-delo pravca poznatog kao magijski realizam. Od svog izlaska, prodat je u više od 50 miliona kopija na 46 jezika. Još uvek se ne zna ništa o tome ko će pisati, režirati i glumiti u novoj seriji, ali zna se da će biti snimana u Kolumbiji i da se očekuje visoka produkcijska vrednost.