Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Novi dokumentarac o Robinu Vilijamsu otkriva istinu o njegovoj smrti

AUTOR: CityMagazine 12 Aug, 2020
Novi dokumentarac o Robinu Vilijamsu otkriva istinu o njegovoj smrti

Legendarni glumac i komičar Robin Vilijams bio je omiljeni glumac među ljudima svih uzrasta i uveseljavao je mnoge svojim najrazličitijim ulogama godinama. Iznenađenje koje je došlo vešću o njegovom samoubistvu u 64. godini mnoge je ophrvalo tugom i razočaranjem. Kao glavni uzrok njegovog postupka izdvajala se depresija od koje je patio, ali to nije cela istina, a otkrivanjem svih ostalih detalja bavi se novi dokumentarac pod nazivom Robin’s Wish (Robinova želja).

Robin Vilijams je za mnoge ljude bio i ostao simbol odrastanja kroz sećanje na uloge u filmovima Mrs. Doubtfire, Aladdin, Jumanji i Hook, između ostalih. Pored toga, njegove fenomenalne role u ostvarenjima Good Morning, Vietnam, Good Will Hunting i Dead Poets Society zacementirale su mu mesto među panteonom omiljenih i hvaljenih glumaca ljudi širom sveta. Neki znaju i da se bavio stand-up komedijom, što se i te kako uklapa sa svim poznatim smislom za humor.

Sa druge strane toga, dolazi taj ključan trenutak 2014. godine kada je Robin odlučio da napusti ovaj svet. Tada je objavljeno da je živeo sa depresijom i borio se sa alkoholizmom, ali njegova udovica Suzan je izjavila da to nisu glavni uzroci samoubistva. Naime, on je duže vreme živeo sa neurodegenerativnom bolešću pod nazivom demencija sa Levijevim telima, a to će sve biti prikazano u novom dokumentarcu čiji trejler je upravo objavljen. Film se bavi poslednjim danima njegovog života i razvojem bolesti.

Cilj filma je da se fanovima predstavi šta je sve bilo sakriveno od javnosti godinama i da nije svaki postupak crno-beo, odnosno da su neke odluke mnogo drugačije nego što se čine na prvi pogled. To je ujedno i poziv da svi postanu malo svesniji opasnosti demencije i drugih mentalnih oboljenja, kao i da otvoreno pričaju o svim problemima koje imaju. Za sve fanove lika i dela pokojnog glumca ovaj dokumentarac će biti nezaobilazan, a na to emotivno putovanje moći ćemo da krenemo nakon digitalne premijere 1. septembra, nakon čega se očekuje dostupnost na raznim striming servisima.

Izvor: Stylist

Naslovna fotografija: AP Photo/Reed Saxon