Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Objavljen tizer filma „Respect” posvećen životu Arete Frenklin

AUTOR: CityMagazine 29 Jun, 2020
Objavljen tizer filma „Respect” posvećen životu Arete Frenklin

Ukoliko redovno pratite naše tesktove, sećate se da smo u ovom tekstu najavili film Respect, i izneli detalje u vezi sa snimanjem. Podsećanja radi, reč je o biografskom ostvarenju koje prati uspon Arete Frenklin do muzičke ikone kakvom je pamtimo danas. Reditelj je glavnu ulogu poverio pevačici i glumici Dženifer Hadson, a prema reakcijama publike nakon odgledanog prvog trejlera, napravio je odličan izbor. Kao što ćete imati priliku da vidite u nastavku, reč je o veoma uverljivoj izvedbi. Prvi trejler prikazan je u nedelju tokom ceremonije BET Awards u Los Anđelesu, koja se usled dobro poznatnih okolnosti održala u nešto izmenjenom obliku. Gledaoci su veoma lepo odreagovali na transformaciju Dženifer Hadson, kao i na taktove čuvene numere Respect, koja je poslužila kao naslov filma.

Pored sjajne glumice, koja je dobitnica Oskara, u ovom ostvarenju zaigrali su i: Meri Džej Blajdž, u ulozi pevačice Dine Vošington, zatim Forest Vitaker i Odra Mekdonald, kao roditelji Arete Frenklin, te Marlon Vejans, kao njen prvi muž, i Mark Maron, kao muzički novinar Džeri Veksler. Za režiju filma zadužena je Lisl Tomi, poznata po naslovima Insecure, Jessica Jones, The Walking Dead i Queen Sugar. Sa druge strane, scenario je napisala Trejsi Skot Vilson.

Kraljica soula, kako su je zvali, i aktivistkinja za ljudska prava Areta Frenklin preminula je 2018. godine u Detroitu, u 76. godini, usled opake bolesti. Prema trenutnim informacijama, film, koji prati njen život od nastupa u dečjem horu do muzičke slave, premijerno će biti prikazan u decembru, a mi sa nestrpljenjem očekujemo da osvane i u bioskopima u našoj zemlji.

Izvor: Red Online