Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovakve stvari se dešavaju samo na filmu

AUTOR: CityMagazine 16 Mar, 2020
Ovakve stvari se dešavaju samo na filmu

Kako bi filmovi bili što interesantniji i uzbudljiviji, njihovi autori moraju da izbace sve one dosadne momente iz stvarnog života koji su u stvarnosti neizbežni, ali u filmu bi samo oduzimali vreme. Isto tako, oni se uzdaju u određene klišee, koje publika prihvata iako ih je videla hiljadu puta i svesna je da ne korespondiraju puno sa realnošću.

U narednim redovima ćemo vam otkriti šta se sve može videti samo na filmu.

Parking je uvek slobodan

Kada idu kolima do određene lokacije, filmski junaci vrlo lako pronađu parking mesto i to odmah ispred ulaza. U stvarnosti, međutim, potraga za slobodnim parking mestom može trajati desetinama minuta, pogotovu u centru grada, a i kad ga nađemo, ono je uglavnom daleko od naše željene destinacije.

Likovi u filmovima se vraćaju iz mrtvih kao novi posle reanimacije

Znate već klasičnu scenu. Naš junak je bez svesti, čini se da je umro, a onda dolazi drugi lik koji mu masira srce i tehnikom usta na usta daje veštačko disanje. Nakon uspešne reanimacije, naš junak se budi i odmah kreće u akciju. U realnosti, ova procedura bi samo delimično vratila svest pacijentima i bili bi potrebni dodatni koraci za potpuni oparavk.

Filmski junaci izgledaju savršeno nakon što se sami ošišaju

U filmovima se ponekad dešava da ženski likovi naprasno odluče da promene frizuru, najčešće u trenucima besa ili kada žele novi početak. U takvim situacijama, one uzimaju makaze u ruke i počinju da skraćuju kosu. Za divno čudo njihova frizura nakon toga izgleda savršeno, iako su šanse za tako nešto u stvarnom životu ravne nuli.

Bilo šta može spasiti naše junake od ekplozije

U filmu Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje, na primer, Harison Ford u ulozi glavnog junaka preživljava nuklearnu eksploziju tako što se sakriva u frižider. Do kraja filma nema ni govora o radijaciji i drugim simptomima jednog tako kataklizmičnog događaja.

Likovi iz filmova ne vode računa o vremenskim prilikama kada biraju odeću koju će da nose

Retko kada možemo videti filmske junake u odeći koja je prikladna vremenskim prilikama na filmu. Muškarci praktično nikada ne nose kape i rukavice, i sve je podređeno tome da oni izgledaju savršeno, čak i kada je napolju nevreme.

Izvor: Bright Side