Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove detalje ste sigurno propustili ma koliko puta čitali „Harija Potera”

AUTOR: CityMagazine 18 Jun, 2019
Ove detalje ste sigurno propustili ma koliko puta čitali „Harija Potera”

Navodimo vam neke od tih detalja!

Fred i Džordž Vesli su rođeni 1. aprila

„Ne mogu to da urade!” Reče Džordž Vesli, koji se nije pridružio gomili koja se kretala prema vratima, ali je stajao i gledao Dambldora. „Mi punimo sedamnaest u aprilu, zašto ne možemo da pokušamo?” Odlomak iz knjige Hari Poter i vatreni pehar.

Ove omiljene šaljivdžije rođene su 1. aprila 1978.

Najduhovitiji likovi iz romana

Najduhovitiji likovi iz romana

Krv jednoroga predskazuje horkrukse

„Krv jednoroga će vas održati u životu, čak iako ste na centimetar od smrti, ali po užasnoj ceni. Ubili ste nešto čisto i bespomoćno da biste spasili sebe, i imaćete samo pola života, prokleti život, od trenutka kada krv dotakne vaše usne.” Odlomak iz knjige Hari Poter i kamen mudrosti.

Kentaur Firenz objašnjava posledice ubijanja jednoroga Hariju – a deluje kao i stvaranje horkruksa, zar ne? Razmislite o tome…

Hermionin patronus je otkrio njenu budućnost

„Hermionin patronus, sjajna srebrna vidra, vrti se oko nje. Oni su nekako fini, zar ne, reče ona, nežno ga gledajući.” Odlomak iz knjige Hari Poter i Red Feniksa.

Vidre su omiljena životinja Roulingove, a ona je ranije rekla da je pomalo bila nalik Hermioni kad je odrastala. Vidre su takođe deo porodice lasica (Weasley), a Hermiona na kraju postaje član porodice Vesli.

Hermiona postaje član porodice Vesli udajom za Rona Veslija

Hermiona postaje član porodice Vesli udajom za Rona Veslija

Roulingova je nagovestila Snejpove veštine legilimencije

„Da li bi Snejp mogao da zna da su saznali za kamen mudrosti? Hari nije video kako bi to moglo da bude – ipak je ponekad imao užasan osećaj da je Snejp mogao da čita misli.” Odlomak iz knjige Hari Poter i kamen mudrosti.

U Redu Feniksa saznajemo da je Snejp savladao legilimenciju, što znači da on može da uđe u umove drugih.

Lik kojeg su svi zavoleli na kraju

Lik kojeg su svi zavoleli na kraju

Fred i Džordž su slučajno napali Voldemora

„Jednog jutra sredinom decembra, Hogvorts se našao se prekriven sa nekoliko metara snega. Jezero je skroz zamrzlo, a Vesli blizanci su bili kažnjeni zato što su opčinili nekoliko grudvi snega da gađanju turban profesora Kvirela.” Odlomak iz knjige Hari Poter i kamen mudrosti.

U ovom trenutku u priči, Voldemort deli Kvirelovo telo i njegovo lice je skriveno ispod njegovog turbana. To znači da je tehnički Kvirel bio privremeni horkruks, a takođe i Vesli blizanci su udarali Voldemora u lice grudvama snega.

Izdvojeno za tebe

Karavan igre obišao prva tri grada

Programi drugog izdanja multidisciplinarnog projekta „Karavan igre” počeli su pre nekoliko dana u Srbiji. Ideju da se umetnička igra predstavi…

Oskari 2020 – Rani favoriti: Može da bude, ali ne mora da znači…

Saglasićemo se da je ovogodišnja podela Oskara (uostalom, kao i veći deo prošlogodišnje filmske ponude u tom oskarovskom smislu) podbacila,…

Legendarni bendovi nekad i sad

Karijera u rok muzici nije za svakoga. Od vas se očekuje da uvek budete dovoljno harizmatični za horde vaših fanova,…

„Antigona – 2000 godina kasnije“ na otvaranju 28. BELEF-a

Otvaranje ovogodišnjeg 28. Beogradskog letnjeg festival BELEF-a, obeležiće pozorišni spektakl predstava „Antigona - 2000 godina kasnije“, 21. juna, Hangar luke…