Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove tri stvari su zabranjene u svim dečijim Dizni filmovima

AUTOR: CityMagazine 17 Mar, 2019
Ove tri stvari su zabranjene u svim dečijim Dizni filmovima

Većina ljudi će pomisliti da je kada su u pitanju Dizni filmovi, sve dozvoljeno. Međutim, to ipak nije tačno.

Klasični dečiji filmovi sadrže traumatizujuće scene kao što je čopor hijena koje planiraju ubistvo u Kralju lavova, ili lovac koji se sprema da ubode Snežanu. Drugi momenti deci izgledaju upitno, kao što je gusenica koja puši nešto čudno u Alisi u zemlji čuda i Dambova noć pijanstva. Ovih dana, međutim, kompanija Volt Dizni navela je specifične stvari koje njihovi likovi ne smeju da rade.

Dejvid Loveri, režiser filma Pitov zmaj, napravio je veliko otkriće prilikom jednog intervjua. „Kada potpišete ugovor sa Diznijem, ono što piše u ugovoru je to da vaš film ne može imati odrubljivanje glava, ubadanje ili pušenje”. Loveri nije imao nikakvu informaciju o tome da li pravilo važi za filmove za odrasle, ali poslednje pravilo je stupilo na snagu 2015. godine, kada je predsednik i generalni direktor Volt Dizni kompanije Bob Iger zabranio pušenje u bilo kom Dizni filmu.

Pretpostavljamo da bi se nekoliko scena iz Diznijevih ranijih filmova izbrisalo da su snimljene u današnje vreme. Te scene se odnose na Pinokija koji je probao cigaretu, ali se odmah razboleo. Pušenje se još pojavljuje i u 101 Dalmatincu, Petru Panu, Herkulesu, Aladinu

Zatim, Erik koji je upravljao brodom prema Ursuli u Maloj sireni, probio je krmom njen trbuh i nakon što je udarila munja ona je potonula. Tu bi danas važilo pravilo ubadanja.

Čini se da je Dizni ostao dosledan politici bez odrubljivanja glave tokom čitave svoje istorije. Kraljica Srca je možda to nagovestila, ali ona nikada nije uspela da nekome „odrubi glavu“.