Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su omiljeni filmovi Kijanu Rivsa

AUTOR: CityMagazine 01 Aug, 2020
Ovo su omiljeni filmovi Kijanu Rivsa

Popularni glumac Kijanu Rivs jedan je od retkih ljudi koji je obožavan u svim krajevima sveta i čije korake internet rado prati i bez trunčice mržnje i negativne energije. Trenutno je angažovan na raznim projektima, među kojima su nastavci serijala Matriks i Bil i Ted, najavio je da će raditi na stripu sa sobom kao glavnim likom, a željno se očekuje i njegova rola u dolazećoj video igri Cyberpunk 2077. I pored svega toga, on je stigao pre par dana da odgovara na pitanja fanova na društvenoj mreži Reddit.

Kijanu Rivs je inače išao turbulentnim putem kao tinejdžer, jer je izbačen iz četiri srednje škole i potom postao asistent na filmovima svog očuha sa 15 godina. Usput je učio razne stvari o svetu filma, koji je polako zavoleo i odlučio da karijeru bazira u njemu. Imao je nekoliko sitnih filmskih i pozorišnih uloga, a prva zapaženija je u drami River’s Edge iz 1986, pa potom i u dva filma o Bilu i Tedu. Prvi veći uspeh usledio je nakon filma Parenthood iz 1989, koji je i Hoakinu Finiksu poslužio kao odskočna daska.

Kijanu Rivs kao Džon Vik (Foto: Niko Tavernise/Lionsgate)

Kasnije su usledili uplivi u svet nezavisnog filma ulogom u ostvarenju My Own Private Idaho, horora u filmu Frensisa Forda Kopole Bram Stoker’s Dracula i potom prepoznatljivi akcioni hitovi Point Break, Speed, i naravno Matrix. Njegova bogata karijera i dalje ide uzlaznom putanjom, a mnogi su se zapitali čiji su sve radovi uticali na njega. Tako smo dobili i razrešenje misterije koji su mu najomiljeniji filmovi svih vremena:

  • Taxi Driver – Martin Skorseze, 1976.
  • Apocalypse Now – Frensis Ford Kopola, 1979.
  • A Clockwork Orange – Stenli Kjubrik, 1971.
  • Stroszek – Verner Hercog, 1977.

Kaže da mu je krivo što nije imao prilike da radi sa Stenlijem Kjubrikom i da bi se on super uklopio na setu i slagao sa rediteljem. Kjubrik je poznat kao zahtevan reditelj koji je tražio ogroman broj ponavljanja pojedinih scena. Kijanu kaže da bi on bio još uporniji i tvrdoglaviji od njega i tražio još više ponavljanja, sve do trenutka kada bi i Kjubrik već odustao. Možda i jeste šteta što njih dvojica nisu sarađivala, ali i dalje se radujemo svim novim ostvarenjima popularnog glumca.

Izvor: Far Out Magazine

Naslovna fotografija: Jason Kempin/Getty Images