Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Počelo snimanje filma „Mrak”, strane zvezde pristižu

AUTOR: CityMagazine 22 May, 2019
Počelo snimanje filma „Mrak”, strane zvezde pristižu

U Vranju su juče snimljeni prvi kadrovi psihološkog trilera „Mrak“ Dušana Milića a u koprodukciji pet zemalja: Srbije, Danske, Bugarske, Grčke i Italije, inspirisanog istinitom porodičnom dramom srpske familije na Kosovu.

Osim Dankinje srpskog porekla Danice Ćurčić, ovih dana na jug Srbije polako pristižu i ostale inostrane glumačke zvezde poput italijanskog umetnika Flavija Parentija, ovdašnjoj publici poznatog po ulozi u filmu Vudija Alena Rimu s ljubavlju, a producentkinja Snežana Van Hauvelingen za početak juna najavljuje dolazak još jednog poznatog američkog glumca čije ime zasad ne otkriva.

Radnja psiho-horora Mrak se dešava u vreme „martovskog pogroma” na Kosovu i Metohiji nakon Uskrsa 2004. godine. Obrađuje temu života u konstantnom strahu srpske devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući (koju je za potrebe snimanja filma izgradio čuveni scenograf Milenko Jeremić). Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a čija prekomanda, ipak, menja sve…

U filmu se, osim glavnih uloga – Slavka Štimca (deda Milutin), Danice Ćurčić (ćerka Vukica) i malene debitantkinje Mione Ilov (devojčica Milica), pojavljuju i Nikola Rakočević (sveštenik Dositej), makedonski glumac Kole Angelovski (monah Živan), Slaviša Čurović (Blagoje) i bosanska glumica Slađana Bukejlović (učiteljica Dobrinka).

Danica Ćurčić (Foto: Kiril Prodanov)

Danica Ćurčić (Foto: Kiril Prodanov)

Predstojećeg vikenda u Vranju će se glumačkoj ekipi pridružiti i Flavio Parenti, bogate umetničke biografije koji će u srpskom ostvarenju Mrak glumiti italijanskog vojnika KFOR-a Mauricija. „Mauricio je sa svojom vojskom u misiji zaštite srpskih civila na Kosovu i Metohiji. Proveo je nekoliko godina u određenom rejonu. Tu je došao u kontakt sa Srpkinjom Vukicom, čiju porodicu između ostalih, štiti. Približno su sličnih godina i razvili su vremenom emotivni odnos“, opisuje scenarista i reditelj Dušan Milić ulogu koju će tumačiti Flavio ne nagoveštavajući kakvog će njihov odnos biti ishoda na kraju.

Snimanje filma Mrak trajaće do prvog jula u koprodukciji Srbije, Danske, Bugarske, Italije i Grčke, a podržali su ga: Filmski centar Srbije, Danski filmski institut, Filmski centar Bugarske, Italijanski regionalni fond Fondo Audiovisio FVG, Filmski centar Grčke, EURIMAGES fond Saveta Evrope, MEDIA kreativne Evrope i Nacionalna Danska televizija DRTV.

Dušan Milić (Foto: Kiril Prodanov)

Dušan Milić (Foto: Kiril Prodanov)

Ko je Flavio Parenti?

Flavio je francuski glumac i reditelj. Rođen je u Parizu, a odrastao je na relaciji između Francuske i Italije. Govori francuski, italijanski i engleski. Nakon srednje škole 1999. godine, pohađao je Akademiju Nacionalnog pozorišta u Đenovi. Od 2004. godine radi isključivo kao glumac, producent i reditelj. Od 2018. godine Flavio je glavni glumac TV serije Dok sam bio odsutan, u ulozi Rikarda Grosija, takođe učestvuje i u programu Čuda kreatora A. Anđela, u ulozi Vojvode od Abruzija. Od 2017. godine, Flavio Parenti radi na dva projekta na Sky kanalu: u ulozi Davida Korsija u seriji 1993 reditelja Đuzepea Galjardija, kao i u ulozi Rafaela Sancia, u dokumentarnom filmu Rafael – princ 3D umetnosti reditelja Luke Viota.

Glumio je u italijansko–australijskoj koprodukciji iz 2015. godine, u filmu Prostor između rediteljke Rut Borgobelo, dok je 2016. godine odglumio ulogu dr Lorenca Martinija u fikciji Doktor u porodici. Iste godine je prihvatio ulogu u seriji 7 i ja, produkcije Metod Animacije, iz Francuske. Godine 2013. glumi u tv seriji Venčanje reditelja Pupija Avatija, u ulozi Karla Daninija. U filmu Divni Bokačo 2015. godine, direkciju je dobio od Taviani braće. Dok je 2012. godine glumio Mikelanđela u filmu Rimu, s ljubavlju koji je režirao Vudi Alen kao i u filmu koji je napisao i režirao Piter Grinavej pod nazivom Golcijus i kompanija Pelikan.

Flavio Parenti (Foto: Andrea Ciccale/Photomovie1)

Flavio Parenti (Foto: Andrea Ciccale/Photomovie1)

Između 2010. i 2011. godine preuzeo je ulogu Tomasa u filmu Drugi svet koji je režirao Silvio Mućino i bio je jedan od protagonista u tv seriji Policijski okrug reditelja Alberta Ferarija. Godine 2009. učestvovao je kao protagonista na 66. Internacionalnom Filmskom Festivalu u Veneciji sa tri filma: Opklade i svadbene haljine Vinćenca Teraciana, Crvene senke Sita Maselija i Ja sam ljubav Luke Gvadagina (koji je bio nominovan za nagradu Zlatni globus i Oskar).

Njegovo prvo pojavljivanje na velikom ekranu je bilo 2008. godine kada je igrao ulogu u filmu Pričaj mi o ljubavi, koji je takođe režirao Silvio Mućino. Između 2005. i 2006. godine glumio je u sitkomu Kamera Kafe koji se prikazivao na kanalu Italia1 (2005) i RadioSex (2006).

Od 2000. do 2006. godine debitovao je u pozorištu kao glumac i reditelj raznih predstava, uključujući Pisar Bartlebi: priča o Vol Stritu i Majka Hrabrost i njena deca Bertolda Brehta kao i u mnogim ostvarenjima u Nacionalnom pozorištu Đenove.