Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Poljski kandidat za Oskara „Telo Hristovo“ od danas u bioskopima širom Srbije

AUTOR: CityMagazine 08 Oct, 2020
Poljski kandidat za Oskara „Telo Hristovo“ od danas u bioskopima širom Srbije

Five Stars Film Distribution predstavlja poljskog kandidata za Oskara za najbolji strani film i dobitnika preko 30 nagrada na festivalima širom sveta. Film Telo Hristovo koji je samo u Poljskoj videlo preko 1.400.000 gledalaca stiže i u naše bioskope od 8. oktobra.

Ovo je priča o dvadesetogodišnjaku koji doživljava duhovnu transformaciju u pritvoru za mlade. Zločin koji je počinio ga sprečava da pristupi formalnom izučavanju hrišćanstva. Međutim, Danijel ne odustaje od svog sna i odlazi u mali grad da oproba sreću u onome što zaista voli. Telo Hristovo je u osnovi emotivna priča bazirana na istinitom događaju koja je ujedno i inteligentan, često i ironičan odgovor na poziciju crkve i religije u savremenom evropskom društvu.

Telo Hristovo je uzbudljiv i provokativan film, u kome, kako kritičari kažu, celu priču iznosi glavni junak, mladi Danijel (igra ga mlada poljska glumačka zvezda Bartoš Bilenia) čija je sjajna gluma postala zaštitini znak ovog filma.

Film je podržan od strane MEDIA programa Kreativne Evrope i biće prikazan u sledećim bioskopima: Kulturni centar Beograda (DKC), Kombank Dvorana, Bioskop Fontana, Art Bioskop Kolarac, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Srbija, Kulturni Centar Novog Sada, Bioskop Eurocinema, Bioskop Abazija, Dom kulture Studentski grad, Bioskop Bačka Palanka, Kulturni centar Leskovac, Kulturni centar Gornji Milanovac.