Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Queen’s Gambit“ je oborio rekord gledanosti

AUTOR: CityMagazine 26 Nov, 2020
„Queen’s Gambit“ je oborio rekord gledanosti

Striming gigant Netfliks ove godine uopšte ne posustaje po pitanju originalnog sadržaja i to im se višestruko vraća u pogledu gledanosti. Jedan od dokaza je i konstantno obaranje sopstvenih rekorda gledanosti, pa je tako Queen’s Gambit postao njihova najgledanija mini-serija.

Nju je tokom prve četiri nedelje prikazivanja pogledalo 62 miliona gledalaca iz svih krajeva sveta. Potrebno je napomenuti da Netfliks ovu statistiku meri tako što se u obzir uzimaju svi koji su pogledali više od dva minuta nekog sadržaja. Međutim, neosporno je da je Queen’s Gambit često pominjan u raznim krugovima na internetu, i to uglavnom u vrlo pozitivnom kontekstu. Dokaz tome je da na sajtu Rotten Tomatoes ima ocenu 100% od kritičara i 96% od publike, dok na sajtu IMDB ima ocenu 8,8.

Serija je inače ušla u top 10 najgledanijih u čak 92 zemlje, od čega je na prvom mestu u 63 zemlje. Ostali rekordi ove mreže tiču se serija The Witcher, koji je najgledanija Netfliksova serija sa gledanošču od 76 miliona gledalaca u prve četiri nedelje, i Tiger King, najgledanijeg dokumentarca sa 64 miliona gledalaca u prvih mesec dana.

Queen’s Gambit je priča o genijalnoj Bet Harmon, koja je prešla dug put od siročeta u Kentakiju do šahovske velemajstorke. U pitanju je priča o odrastanju, šahu, ali i o zavisnosti, jer Bet razvija preferencu prema leku koji se koristi kao dečji sedativ i shvata da ne može bez njega. Sve to prati priča o ženskoj afirmaciji i probijanju u muškom svetu i sportu koji se pre toga nije dozvoljavao devojčicama. Ukoliko već niste pogledali ovu seriju, imate i našu toplu preporuku, baš kao što svetske brojke i govore.

Izvor: Variety

Naslovna fotografija: Netflix