Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Simpsonovi“ u stilu ruskih umetničkih filmova

AUTOR: CityMagazine 12 Jul, 2019
„Simpsonovi“ u stilu ruskih umetničkih filmova

Moskovski dizajner i animator Aleksej Semenov je na svom Youtube kanalu objavio zanimljivu verziju klasične uvodne špice crtane serije „Simpsonovi“. On je želeo da pokaže kako bi se ova izmišljena američka porodica snašla u njegovoj zemlji. Po navodima njegovog autora, video je namerno urađen u stilu ruskih umetničkih filmova.

Na početku klipa vidimo da su Simpsonovi preimenovani u Šimpšonove, a umesto zarazne melodije Denija Elfmana na koju smo navikli, čuju se zvuci… Gorana Bregovića, tj. njegove verzije tradicionalne romske pesme Ederlezi. Grad izgleda kao tipična socijalistička naseobina sa sve blokovima solitera sa poluraspadnutim fasadama. Naši junaci žive u znatno brutalnijem okruženju nego u američkoj verziji, ali je jedna stvar ista – glava porodice i dalje ne shvata ozbiljno svoj posao.

Deca se suočavaju sa huliganima na svakom koraku, a majka mora da se druži sa neljubaznim kasirkama. Sve se završava velikom porodičnom svađom ispred televizora, na kome, naravno, stoji video sa miljeom preko njega.

Ovo nije prva alternativna verzija poznate špice Simpsonovih. Benksi je svoju verziju objavio 2010, dok je slavni meksički reditelj Giljermo Del Toro imao čast da špicu režira 2013.