Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Sinhronizovana avantura „Jakari i veličanstveno pero“ otvara 16. Kids Fest

AUTOR: CityMagazine 22 Nov, 2020
Sinhronizovana avantura „Jakari i veličanstveno pero“ otvara 16. Kids Fest

Dečiji svet traganja i saznanja nikada ne prestaje, a filmska umetnost jedna je od grana koja podstiče i razvija interesovanje najmlađih i sa kvaliteno izdvojenim ostvarenjima utiče na njega i oblikuje ga. 

Pod sloganom Filmski svet mašte od 16. do 20. decembra, u bioskopima i online „dvorani” MOJ OFF održaće se tradicionalni dečiji filmski festival poznat već 16. godinu zaredom kao Kids Fest. I ove godine raznovrstan filmski sadržaj biće utkan u program najpoznatijeg domaćeg dečijeg festivala Kids fest, a film koji svečano otvara ovogodišnju dečiju filmsku smotru je francuska sinhronizovana animacija Jakari i veličanstveno pero.

Zasnovan na francusko-belgijskom stripu, Jakari je u tom vidu i nastao davne 1969. U svojoj dugoj vožnji stigao je do bioskopskog hita, a neko vreme postojao je u vidu popularne dečije televizijske serije. Rediteljski dvojac Tobi Genkel i Igzavije Đakometi dodali su nove elemente i animiranu avanturu Jakari i veličanstveno pero, sa istaknutom hrabrošću crtanog dečaka, učinili još uzbudljivijom. 

Jakari, najmlađi pripadnik indijanskog naroda Sijuksi sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže stvoriće neraskidivo prijateljstvo između dečaka i ponija koji trči poput vetra.

Kids Fest je dečiji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.

Više informacija o programu biće naknadno objavljeno na sajtu www.kids-fest.com.

16. Kids Fest

16.Dec 2020
20.Dec 2020