Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Snimljena je serija po čuvenom romanu „Vrli novi svet“

AUTOR: CityMagazine 29 Jun, 2020

Vrli novi svet Oldusa Hakslija važi za jedno od najboljih dela naučne fantastike i književnosti uopšte u 20. veku. Ovaj antiutopijski roman je objavljen 1932. i do sada je snimljeno nekoliko filmskih adaptacija po njemu. To su doduše bili ne toliko uspešni TV filmovi, dok su planovi za snimanje pravog bioskopskog blokbastera zaustavljeni 2013.

Sada je, međutim, pred nama nova televizijska adaptacija ovog čuvenog romana, s tim da je ovog puta u pitanju serija, koja će se emitovati preko striming servisa Peacock od 15. jula.

Radnja Vrlog novog sveta se, kao i u slučaju istoimenog romana, dešava u utopijskom svetu koji je dostigao mir i stabilnost zahvaljujući zabrani monogamije, novca, porodice i privatnosti. Građani Novog Londona, Bernard Marks i Lenina Kraun, međutim, odlučuju da privremeno napuste ovaj svet i posete divlje teritorije u kojima ne vladaju ista pravila. Kada se nađu usred pobune tamošnjeg stanovništva, čovek po imenu Džon Divljak im priskače u pomoć i njih troje će se zajedno vratiti u Novi London, što će izazvati nesagledive posledice po harmoniju ovog naizgled savršenog društva.

Glavne uloge u seriji Vrli novi svet tumače Olden Erenrajh, Džesika Braun Findlej, Demi Mur i Hari Lojd. Serija će imati 9 epizoda. Trejler za novu adaptaciju čuvenog romana Oldusa Hakslija je dostupan iznad ovog teksta.

Izvor: Coming Soon