Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Sorentino kratkim filmom slavi lepotu čuvenog tržnog centra u Rimu

AUTOR: CityMagazine 22 Jan, 2019
Sorentino kratkim filmom slavi lepotu čuvenog tržnog centra u Rimu

Nakon opsežne rekonstrukcije koja je trajala čak jedanaest godina, ovaj raskošni kompleks otvoren je pre malo više od godinu dana, a krajnji rezultat je više nego impresivan. Ideja je bila da se postojeći objekat prilagodi zahtevima modernog doba, ali tako da svojim izgledom ne naruši skladnost istorijskog i kulturološki jako važnog jezgra samog Rima.

Plakat za film „Piccole avventure romane”

Plakat za film „Piccole avventure romane”

U želji da proslavi prvi rođendan ovog velelepnog tržnog centra, kompanija Rinascente, u saradnji sa čuvenim italijanskim rediteljem Paolom Sorentinom, snimila je kratak film pod nazivom Piccole avventure romane, odnosno Male rimske avanture, koji je premijerno prikazan na upriličenoj svečanosti.

Da je Sorentino vrsni reditelj specifičnog senzibiliteta koji ume da dočara šarm italijanske prestonice svedoči i njegov film The Great Beauty u kome glavne uloge tumače Toni Servilo, Karlo Verdone i Sabrina Ferili. Ovaj film premijerno je prikazan na Kanskom festivalu 2013, a u međuvremenu je osvojio brojne nagrade na prestižnim filmskim festivalima širom sveta. Stoga ne čudi što je upravo Sorentino bio izbor čelnika kompanije Rinascente da snimi film koji na najbolji način sublimira stil i lepotu kultnog tržnog centra u Rimu. U našoj galeriji pogledajte kako je proteklo samo snimanje ovog nesvakidašnjeg filmskog ostvarenja.