Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Sve o novom filmu Ejmi Adams i Džulijan Mur koji smo dugo čekali

AUTOR: CityMagazine 11 Jan, 2021
Sve o novom filmu Ejmi Adams i Džulijan Mur koji smo dugo čekali

Film The Woman in The Window uskoro će osvanuti na platformi Netflix, iako je put do realizacije bio dug. Sama činjenica da su uloge poverene zvezdama kakve su Ejmi Adams i Džulijan Mur nagoveštava uspeh ove ekranizacije istoimenog romana Ej Džej Fina. Preuzimanje kompanije 20th Century Fox od strane Disney-ja dovelo je do promene u repertoaru, i odustajanja od prvobitnih najava, pa je svoju šansu iskoristio već spomenuti Netflix. Oni koji su pročitali roman imaju velika očekivanja, a ideja je jasna – likovi svedoče nečemu, a bilo bi bolje da to nije slučaj.

Ukoliko se i dalje pitate zašto bi trebalo da pogledate ovaj film, imamo odgovor… Naime, reditelj Džo Rajt stoji, između ostalog, iza sledećih naslova: Atonement, Darkest Hour i Pride and Prejudice. On se ponovo odlučio za Gerija Oldmana, ali ovoga puta za sporednu ulogu. Partnerka mu je Džulijan Mur, ali za publiku će biti interesantniji lik Ejmi Adams. Ona tumači doktorku Anu, koja pati od agorafobije, i iz tog razloga svoje komšije viđa na daljinu, bar u početku, ali vremenom postaje bliskija sa njima.

Kako glavna junakinja, puno vremena provodi gledajući kroz prozor, pred njenim očima odvijaju se neobični događaji. Jedan od njih je kada njen muž udari novopečenu prijateljicu, međutim, kada inspektor nakon nekoliko dana dođe na mesto incidenta, potpuno nepoznata dama, koju igra Dženifer Džejson Li, predstavlja se kao Džejn. To unosi paranoju u živote glavnih likova.

U razgovoru za Entertainmnet Weekly, Džo Rajt otkrio je zašto se odlučio da radi na ovom projektu, koji ne nalikuje nijednom prethodnom. Presudilo je interesovanje za odnos objektivnog i subjektivnog, laži i istine, te pitanje zašto se i čime zavaravamo.

Interesantno je da je radna verzija filma već bila prikazana, nakon čega se ekipa ponovo okupila na setu i dosnimila određene scene. Dok iščekujemo datum prikazivanja ovog ostvarenja na platformi Netflix, tekst zaključujemo komentarom da mu se, po svoj prilici, smeši veliki uspeh kod gledalaca…

Izvor: Vogue España

Naslovna fotografija: Cordon Press