Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

U planu je snimanje serije o kući Targerijan iz „Igre prestola“

AUTOR: CityMagazine 18 Sep, 2019
U planu je snimanje serije o kući Targerijan iz „Igre prestola“

Nakon osam sezona, serija Igra prestola je definitivno završena. To, međutim, ne znači da fantastični svetovi Džordža R. R. Martina neće biti ponovo na našim malim ekranima.

Naime, prema navodima magazina Entertainment Weekly, na stolu čelnika televizije HBO se nalazi predlog za novu seriju koja će biti prikvel Igri prestola i baviće se istorijom kuće Targerijan. Podsećamo vas, u nedavno završenoj seriji ovu porodicu je predstavljala Deneris, a otkriveno je da je i Džon Snou naslednik ove kraljevske loze.

Džon Snou (Kit Harington) i Deneris Targerijan (Emilija Klark) u seriji Igra prestola

Priča serije će se bazirati na Džordž R. R. Martinovoj knjizi Vatra i krv, svojevrsnoj istoriji porodice Targerijan. On će ujedno biti i jedan od glavnih producenata serije, dok je pisanje scenarija povereno Rajanu Kondalu, autoru serije Kolonija.

Ako se započne snimanje pilot epizode po ovoj priči, to će biti drugi prikvel Igri prestola na televiziji HBO. Prvi od njih, radnog naslova Krvavi Mesec, već je počeo da se snima. Za sada nam je poznato da će se njegova radnja dešavati hiljadu godina pre događanja u Igri prestola i da će glavnu ulogu u seriji tumačiti Naomi Vots.