Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Uživajte u ovim filmovima za Dan zaljubljenih

AUTOR: Isidora Spasić 02 Feb, 2019
Uživajte u ovim filmovima za Dan zaljubljenih

Evo nas u februaru, mesecu koji će biti obeležen srcima, plišanim medama i bombonjerama, a sve to zbog proslave Dana zaljubljenih. Za slučaj da još niste isplanirali šta ćete raditi famoznog 14. februara, preporučujemo vam da uživate u filmovima, o kojima ćete nešto više saznati u nastavku teksta.

Piše: Isidora Spasić

Pretty Woman

Očekivan ali nezaobilazan film koji se morao naći na listi predloga svakako jeste ovaj. Ljubavni tandem Džulija Roberts i Ričard Gir uče nas kako se život iz korena promeni i preokrene kada upoznate pravu osobu. Uz malo vere, dobre volje, i ponovnog gledanja ovog filma, možda se to i vama desi (ako već nije).

True Romance

Za one koji vole mračniju interpretaciju romantične komedije, ovo je pravi film. Scenario je napisao Kventin Tarantino, a režiju potpisuje Toni Skot. Odmah vam je jasno da će u igri biti nasilja, krvi, droge i oružja. Ali, dok budete gledali Patrišu Arket i Kristijana Slejtera, i sami ćete poželeti da vam se desi tako uzbudljiva ljubavna priča.

Romeo + Juliet

U pitanju je Šekspirova najlepša ljubavna priča u savremenoj režiji Baza Lurmana, gde Romea i Juliju glume Leonardo Dikaprio i Kler Dejns. Verovatno vam je sada apsolutno jasno zašto se ovaj film mora naći na vašim ekranima 14. februara.

Roman Holiday

Barem jedan crno-beli klasik mora biti uvršten u filmski maraton za Dan zaljubljenih. Mi vam preporučujemo ovo kinematografsko ostvarenje, koje je sa pravom postalo crème-de-la-crème primer dobre romantične komedije. Još ćemo samo naglasiti da glavne uloge tumače Odri Hepbern i Gregori Pek.

Amelie

Film je kao stvoren za sve sanjare i introvertne osobe. Dok pratimo neobičan život glavne junakinje (Odri Tatu), naučićemo da se u požrtvovanosti za ljude do kojih nam je stalo ujedno krije i ključ sopstvene sreće.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Ne postoji osoba koja barem jednom u svom životu nije fantazirala o tome kako bi bilo lepo zaboraviti određene ljude i događaje. Ali dok u ovoj neobičnoj ljubavnoj priči budete gledali Kejt Vinslet i Džima Kerija, shvatićete da su upravo uspomene i pređašnja iskustva ono što nas čini osobama kakve smo danas.

Lost in Translation

Kako izgleda biti usamljen u velikom i nepoznatom gradu savršeno su demonstrirali glumci Skarlet Johanson i Bil Mari. A da se ljubav može pojaviti u neočekivanim oblicima i trenucima, originalno je prikazala rediteljka Sofia Kopola. Ako mislite da ste sami i izgubljeni, onda pustite da vas na Dan zaljubljenih ovaj film razuveri u tome.

The Big Sick

Film je baziran na bizarnom istinitom događaju koji se desio glavnom glumcu Kamal Nanđianiu. Kombinacija duhovitih situacija u sprezi sa teškim trenucima, znajući pritom da se sve to zapravo desilo, vratiće vam veru u život, a posebno veru u to da je uprkos svemu prava ljubav moguća.

La La Land

Razigrane boje, lepo skrojeni kostimi, sjajna koreografija, obilje muzike i pevanja. Sve to zvuči kao savršena kombinacija za Dan zaljubljenih, posebno ako znate da su Ema Stoun i Rajan Gosling u glavnim ulogama. Kraj filma neće biti u maniru happy end-a kakav biste možda očekivali, ali u životu se ne može sve imati.

Scream

Za sve one koji bojkotuju Dan zaljubljenih, ali na neki način ipak žele da ga obeleže, horor filmovi će biti dobro rešenje. Podsetite se zato velikog hita iz devedesetih pod nazivom Vrisak, gde između ostalih glume Niv Kembel, Kortni Koks i Dejvid Arket. Ovo ostvarenje ima i tri nastavka, pa ih možete sve odgledati u dugoj noći 14. februara.